Ατάκες???

0

Την ευθύνη για την κρίση στην Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας χθες στο αμφιθέατρο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δεν την έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι επιχειρηματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, αλλά όσοι διοίκησαν τη χώρα από το 1974 έως σήμερα.

Συνυπεύθυνοι, όμως, είναι και οι Έλληνες πολίτες, γιατί αντιμετώπιζαν το πολιτικό σύστημα ως «πελάτες».

Κι αφού οι πολιτικοί μας έκαναν όλα τα χατίρια (και ρουσφέτια), τόσα χρόνια, συνεχίσαμε, ως καλοί «πελάτες», να «ψωνίζουμε» από τα ίδια «μαγαζιά», τα οποία εξελίχθηκαν σε «μονοπώλια».

Κι επειδή καήκαμε στο χυλό, τα τελευταία χρόνια, φυσάμε και το γιαούρτι.

Πάντως, αγαπητέ πρόεδρε της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., στην έρευνα που κάνατε στις χίλιες διακόσιες και πλέον επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, εκτός από το ερώτημα πόσο εμπιστεύονται τα σημερινά πολιτικά κόμματα, έπρεπε να βάλλεται και το ερώτημα, πόσο εμπιστεύονται οι συνάδελφοι σας τη διοίκηση της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και τους χειρισμούς της στα μεγάλα θέματα που τους και τις απασχολούν.

Θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να καταγραφεί το ποσοστό της εμπιστοσύνης προς το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που τους εκπροσωπεί.

Αφού έχετε τη διάθεση να κάνετε αυτοκριτική, θέλω να πιστεύω ότι θα προσθέσετε το ερώτημα στην επόμενη έρευνα.

Να συμπεριλάβετε, ακόμα, τις διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και τις Ο.Ε.Β.Ε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.