Ατάκες???

0

Πολλές φορές αναρωτιέμαι, αν κάποιοι πολιτικοί έχουν οξυδέρκεια και μπορούν να εκτιμήσουν προς τα πού οδηγούν οι εξελίξεις.

Φτιάξαμε, π.χ., ένα «μικρό και ευέλικτο» εμπορικό λιμάνι, το οποίο αγωνιζόμαστε, τα τελευταία χρόνια, να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε, ώστε να γίνει «πύλη εισόδου» στα Βαλκάνια.

Ενώ θα μπορούσε εξαρχής να κατασκευαστεί ένα «μεγάλο και ανταγωνιστικό» λιμάνι, αυτό δεν έγινε (κι ας είχαμε «δικό» μας υπουργό) γιατί, πολύ απλά, στη βόρεια Ελλάδα δεν έπρεπε να υπάρχει ανταγωνιστικό λιμάνι σ’ αυτό της Θεσσαλονίκης.

Στο εξωτερικό, αντιθέτως, επιδιώκουν τον ανταγωνισμό, γιατί είναι ο «μοχλός» της προόδου.

Τα λιμάνια στο εξωτερικό προσπαθούν να γίνονται καλύτερα και να μην παίζουν «συμπληρωματικό ρόλο» άλλων λιμανιών.

Παρομοίως και στους αερολιμένες. Τα αεροδρόμια «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας και «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, δεν πρόκειται να αναπτυχθούν περισσότερο, γιατί θα είναι ανταγωνιστικά του αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Μην τρέφετε, επομένως, αυταπάτες. Εάν οι πολιτικοί ήθελαν να αναπτυχθεί το λιμάνι «Φίλιππος Β» της Καβάλας, τα έργα επέκτασης του κρηπιδώματος, των χερσαίων εγκαταστάσεων και της ενίσχυσης του μηχανολογικού εξοπλισμού, θα είχαν τελειώσει εδώ και χρόνια.

Υποψιάζομαι ότι η διαμάχη για την απαλλοτριωμένη έκταση του Δήμου Καβάλας, που χρησιμοποιήθηκε για τη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού και εν συνεχεία «επιστράφηκε» από το ελληνικό δημόσιο, ήταν τεχνητή, για να καθυστερήσουν κι άλλο τα έργα υποδομής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.