Ατάκες???

0

Ο Μάκης θα πάρει κάποιους συνεργάτες του, από την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση και θα περπατήσουν μαζί στο σωζόμενο τμήμα της αρχαίας Εγνατίας οδού!

Θα κάνουν ξενάγηση (θα έχουν δηλαδή ξεναγό) και νοερά θα βαδίσουν «στα βήματα» του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου, για να αισθανθούν το ιστορικό μεγαλείο του τόπου.

Το δελτίο Τύπου δεν αναφέρει τίποτα ότι θα έχουν μαζί τους σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσεως και χλοοκοπτικό μηχάνημα.

Είπαμε ότι θα πάνε για ξενάγηση και όχι για εθελοντικό καθαρισμό.

Τον καθαρισμό έκανε προχθές υπάλληλος του Δήμου Καβάλας, ο οποίος μάζεψε τα σκουπίδια που φωτογράφισαν οι τουρίστες που επισκέφτηκαν την αρχαία οδό και όχι μονοπάτι, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, γιατί τότε θα μιλούσαμε για περιηγητικό μονοπάτι.

Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν την Εγνατία οδό για να μεταφέρουν προϊόντα, για να μετακινούνται στρατεύματα και γενικότερα για τη σύνδεση των τότε πόλεων.

Δεν την χρησιμοποιούσαν για να πηγαίνουν εκδρομές στην εξοχή.

Πάντως, αφού θέλει ο Μάκης να αναδειχτεί ο σημαντικός αυτός πολιτιστικός και τουριστικός πόρος του τόπου, έπρεπε να δηλώσει στην Κορίνα, την ημέρα της πανελλαδικής δράσης “Let’s do it Greece”, ότι μέλη της δημοτικής κίνησης θα αναλάβουν τον καθαρισμό της αρχαίας οδού.

Κι αντί να μοιράσουν γλαστράκια με βασιλικό την Πρωτομαγιά, να καλέσουν τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες, να περπατήσουν όλοι μαζί στην (καθαρή) Εγνατία οδό. Χωρίς ξεναγό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.