Ατάκες???

0

Δεν ξέρω ποια είναι η άποψη σας για την ενέργεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, να «κλείσει τη στρόφιγγα» χρηματοδότησης προς τις ελληνικές τράπεζες, με συνέπεια να βλέπουμε καθημερινά τις «ουρές» έξω από τα καταστήματα των τραπεζών.

Εγώ τη θεωρώ απαράδεκτη, ελεεινή, τρισάθλια και προβοκατόρικη.

Γιατί, δεν γίνεται να προκαλείς τεχνητή οικονομική κρίση και κατ’ επέκταση κοινωνική, σε μία χώρα που (υποτίθεται) είναι μέλος της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένω-σης, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια βιώνει μία πρωτόγνωρη ύφεση και είναι εντελώς εξουθενωμένη.

Είναι σαν να αποσυνδέεις έναν ασθενή, ο οποίος βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, από την μηχανική υποστήριξη.

Απάνθρωπο και εγκληματικό. Αυτή είναι η αλληλεγγύη των εταίρων δανειστών και η Ευρώπη στην οποία «οφείλουμε» να παραμείνουμε, όπως παροτρύνουν τους πολίτες οι υποστηρικτές του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής;

Αλλά, η ενέργεια της Ε.Κ.Τ. είναι και προβοκατόρικη, γιατί έγινε πριν διεξαχθεί το δημοψήφισμα, με προφανή σκοπό να δημιουργήσει ψυχολογική πίεση στον ελληνικό λαό και να τον προειδοποιήσει, τι θα πάθει εάν δεν «συμμορφωθεί» προς τις επιθυμίες της τρόικα (εξωτερικής και εγχώριας).

Λέω «ναι» στην ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ισοτιμίας των κρατών μελών, αλλά «όχι» στους μηχανισμούς που ασκούν πολιτική και οικονομική πίεση, για να χειραγωγήσουν τους Ευρωπαίους πολίτες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θα είναι πραγματικά ευτυχισμένοι και περήφανοι, που κατοικούν στην μεγάλη και ιστορική γηραιά ήπειρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.