Ατάκες???

0

Κάθε άνθρωπος έχει τον χαρακτήρα του και τον τρόπο που εκφράζεται. Όμως, υπάρχουν και όρια συμπεριφοράς, ιδιαίτερα ότι κάποιο άτομο ασχολείται με τα κοινά.

Με λύπη διαπιστώνω, παρακολουθώντας, κάπου-κάπου, τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων των Δήμων του Νομού Καβάλας, ότι ορισμένοι αιρετοί δεν διαθέτουν τη στοιχειώδη «κουλτούρα» για να συμμετέχουν στα θεσμική όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ορισμένοι νομίζουν πως βρίσκονται στο καφενείο, ή στην καφετερία της γειτονιάς τους και όχι στην αίθουσα που συνεδριάζουν το δημοτικό συμβούλιο και οι δημοτικές επιτροπές.

Έτυχε, για παράδειγμα, να παρακολουθήσω (μέσω του διαδικτύου) την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου και ομολογώ ότι μου έκανε αρνητική εντύπωση, ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Πριονίδης.

Με ύφος «δεν μασάω τίποτα», απευθυνόταν με άκομψο τρόπο προς τον πρόεδρο, τους συναδέλφους του και τον δήμαρχο.

Εάν θεωρεί ότι με τη στάση αυτή «κερδίζει πόντους» ως πολιτικό πρόσωπο, τον πληροφορώ ότι αυτοί οι χαρακτήρες στην πολιτική έχουν πάψει να ελκύουν τους πολίτες.

Δεν εντυπωσιάζουν όσοι και όσες ανεβάζουν τον τόνο της φωνής τους και «πουλάνε μαγκιά», αλλά όσοι και όσες μιλάνε με κοσμιότητα και με επιχειρήματα.

Οι καυγάδες δεν βοηθούν τους θεατές και τους ακροατές να καταλάβουν την ουσία των θεμάτων.

Δεν περιμένουμε από τον προαναφερθέντα και τους άλλους με ανάλογη συμπεριφορά να αλλάξουν στάση, γιατί η συγκροτημένη παρουσία προϋποθέτει καλλιέργεια και παιδεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.