Ατάκες???

0

Τόσα χρόνια, κυρίως πριν μας έρθει η κρίση, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έδιναν «πακτωλό» από ευρώπουλα, για να αλλάξουμε την Ελλάδα, να την εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε το «άλμα» προς την πρόοδο, αλλά τα εγχώρια λαμόγια έκαναν «μπίζνες» με μίζες, ενώ στους Δήμους και στις Περιφέρειες, δεν ήταν οργανωμένοι για να απορροφήσουν τα χρήματα των κοινοτικών «πακέτων».

Σε όσες περιπτώσεις αξιοποιήθηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια, έγιναν έργα ουσίας, τα οποία βοήθησαν τη χώρα να ξεφύγει από το τριτοκοσμικό μπλοκ.

Αυτά ως γενικό σχόλιο και πρόλογο, για να περάσω στο ειδικό και στο κυρίως θέμα, που είναι η αξιοποίηση κάποιων υποδομών και ακινήτων που γνωρίζουν την εγκατάλειψη.

Είπε κάποιο καρντάσι, ότι τα ακίνητα που ανήκουν σε ιδιώτες και έχουν εγκαταλειφθεί, πρέπει να τα πάρει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ή οι Δήμοι και να τα αξιοποιήσουν.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με όλα τα ακίνητα. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και χρειάζεται έρευνα.

Εδώ, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και το κράτος ψάχνουν επενδυτές για να πουλήσουν, ή να νοικιάσουν, τα δικά τους ακίνητα, τα οποία δεν μπορούν να συντηρήσουν και να εκμεταλλευτούν.

Στο Δήμο Καβάλας, για παράδειγμα, έγιναν τρεις διαγωνισμοί για τον «Διόνυσο» και δεν κατατέθηκε καμία προσφορά!

Φανταστείτε να πάρει και το κτίριο του παλιού νοσοκομείου στο Καρνάγιο. Μακάρι να το πάρει βέβαια, γιατί του ανήκει. Αλλά, αν δοκιμάσει να κάνει το ίδιο που έκανε με τον «Διόνυσο», θα υπάρξει ενδιαφερόμενος, μετά από τη συνεχιζόμενη απαξίωση του ακινήτου;

Το ζητούμενο, νομίζω, είναι να αξιοποιηθούν όλα αυτά τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα, είτε από το κράτος, είτε από την αυτοδιοίκηση, είτε με ιδιωτική πρωτοβουλία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.