Αστυνομικοί κάνουν τους «σεκιουριτάδες» μέσα σε κοντέινερ, για την φύλαξη του εργοστασίου των Πετρελαίων Καβάλας!

0

Υπό δύσκολες έως άθλιες συνθήκες, μέσα στο καταχείμωνο, αστυνομικοί υπάλληλοι από όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εκτελούν καθημερινά υπηρεσία φύλαξης των χερσαίων εγκαταστάσεων των Πετρελαίων Καβάλας, προκειμένου να αποτρέψουν νέα κατάληψη του εργοστασίου «Σίγμα», από τα μέλη του σωματείου εργαζομένων των Πετρελαίων.

Ωστόσο, οι συνθήκες εργασίας προκάλεσαν την διαμαρτυρία των αστυνομικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, που εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με την παρούσα ανακοίνωση, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για τις απαράδεκτες, άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. σε καθημερινή βάση έξω από τις εγκαταστάσεις της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Energean Oil & Gas-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ» στην Νέα Καρβάλη Δήμου Καβάλας.

Εδώ και αρκετό διάστημα, αστυνομικοί από όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καλούνται να λάβουν μέτρα για την φύλαξη των εγκαταστάσεων της ανωτέρω εταιρείας. Μετά από την αστυνομική επιχείρηση της 20ης Δεκεμβρίου 2021, όπου μεγάλος αριθμός εργαζομένων επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πυροσβεστικά οχήματα, κάνοντας χρήση νερού και αφρού και με σκόπιμη διαρροή του επικίνδυνου υδρόθειου, καθημερινά απασχολούνται και οκτώ αστυνομικοί της Διεύθυνσής μας προς ενίσχυση των δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Για 8 ώρες, οι συνάδελφοι μας εργάζονται στην ύπαιθρο, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς καμία διοικητική μέριμνα και χωρίς να έχει ληφθεί οποιοδήποτε μέτρο για την πρόληψη των συνεπειών της έκθεσής τους σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μοναδική προστασία ένα κοντέινερ, χωρίς θέρμανση. Για τα απαραίτητα διαλλείματα, τα οποία εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών πρέπει να είναι τακτικά και σε ζεστό περιβάλλον, ούτε λόγος.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι οι αστυνομικοί για το κράτος διαφέρουν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και η εργατική νομοθεσία στον κλάδο μας, δεν έχει καμία απολύτως εφαρμογή. Έχουμε μόνο υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα. Η απαξίωση και η ανυποληψία που ζούμε δεν μας αξίζουν. Είμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε τολμά να επιβουλεύεται την επιβίωση μας, τις ζωές και την αξιοπρέπειά μας.

Η Ένωση μας εφιστά την προσοχή προς πλήρη συμμόρφωση και πιστή εφαρμογή όλων των κειμένων διατάξεων που αφορούν το ωράριο εργασίας, την ημερήσια ανάπαυση και την υπερεργασία. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο για την προστασία των μελών μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.