Ας μην επιτρέψουμε στους “επαγγελματίες της αντίδρασης”, να χαλάσουν την έναρξη της σχολικής περιόδου

0

-Κατά την (ταπεινή) άποψη μας, η έναρξη κάθε σχολικής περιόδου πρέπει να είναι «γιορτή». Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς, πρέπει να προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με χαμόγελο, χαρά και αισιοδοξία. Ωστόσο, υπάρχει μία μερίδα συμπολιτών, κάθε έτος τέτοια εποχή, που βρίσκει την ευκαιρία να χαλάσει τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Αυτοί, οι «επαγγελματίες της αντίδρασης», βρίσκουν συνέχεια κάποιο λόγο, για να δημιουργήσουν αναστάτωση και εντυπώσεις.

-Φέτος, ασχολούνται με την καθαριότητα των σχολικών μονάδων και τη χρήση μάσκας τις ώρες διδασκαλίας. Αδιαφορούν για την ανυπομονησία των παιδιών να επιστρέψουν στο σχολείο και να συναντήσουν, πάλι, τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους, για να περάσουν μία ακόμα όμορφη σχολική περίοδο.

-Αυτό το φθινόπωρο, περισσότερο από τα προηγούμενα, τα παιδιά έχουν ανάγκη να επιστρέψουν χαρούμενα στα σχολεία, έπειτα από ένα δύσκολο διάστημα εγκλεισμού στο σπίτι και της βίαιης διακοπής των μαθημάτων την προηγούμενη σχολική χρονιά. Τη χαρά τους, όμως, μετριάζουν οι συζητήσεις για τα θέματα που προαναφέραμε, που έχουν προκαλέσει εκνευρισμό, προβληματισμό και μία αδικαιολόγητη ανησυχία. Όταν καταλαγιάσει η φασαρία και προχωρήσει η σχολική περίοδος, εκείνοι που πρωτοστάτησαν στο «πανηγύρι της τρέλας» θα είναι κρυμμένοι και η κοινωνία θα αναρωτιέται, γιατί έγινε τόση φασαρία για το τίποτα! Διότι, μερικοί έχουν την ικανότητα να σπέρνουν τη διχόνοια και τον φόβο στον κόσμο, είτε γιατί έχουν άγνοια των θεμάτων, είτε γιατί έχουν σκοπιμότητα.

-Είναι οι ίδιοι που αμφισβητούσαν τα μέτρα αντιμετώπισης του πρώτου κύματος της πανδημίας του Covid-19, την ύπαρξη του ιού και υποκαθιστούσαν τους ειδικούς. Οι περισσότεροι κατάπιαν τη γλώσσα τους, αλλά με την επόμενη ευκαιρία βγήκαν από τις «τρύπες» τους, για να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Ευτυχώς αποτελούν μειοψηφία και είναι απομονωμένοι, αφού η κοινωνία δεν ανταποκρίνεται στις θεωρίες που διασπείρουν και είναι πιο επικίνδυνες από τον ιό. Ευχόμαστε να επικρατήσει ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα, για να μειωθεί η απειλή της πανδημίας στα σχολεία.

-Οι περισσότεροι μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι συνειδητοποιημένοι και έτοιμοι να λειτουργήσουν με σεβασμό στα λεγόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όπου δεν γίνει αυτό, είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν κρούσματα, τα οποία θα εκμεταλλευτούν οι «επαγγελματίες της αντίδρασης», για να «χύσουν νέο δηλητήριο». Καλούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, να συγκεντρωθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να κλείσουν τα αυτιά σ’ εκείνους που κάνουν φθηνή πολιτική και παράγουν λαϊκισμό.

-Η περίφημη «ατομική ευθύνη», δεν είναι ασπίδα απέναντι στον Covid-19, μόνο, αλλά και στη νόσο του λαϊκισμού, που έχει διαχρονικό χαρακτήρα παντού στον κόσμο. Αν και όλα τα παιδιά που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στα σχολεία φορούσαν μάσκα, εμείς «είδαμε» το χαμόγελο που είχαν στο πρόσωπο, γιατί άρχισε η σχολική περίοδος. Ας τα αφήσουμε, λοιπόν, να την απολαύσουν, για να την θυμούνται ως μία περίεργη, αλλά όμορφη ανάμνηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.