Μομφή προς την τοπική πολιτική ηγεσία, για τη στάση που τηρεί στην εργασιακή διένεξη μεταξύ της ιδιοκτησίας και των εργαζομένων στη βιομηχανία λιπασμάτων (ELFE), καταθέτει το σωματείο συνταξιούχων της Kavala Oil, το οποίο αναφέρει στο ακόλουθο δελτίου Τύπου τα εξής: «Με ιδιαίτερη προσοχή, αλλά και αγωνία, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις (δυσάρεστες) εξελίξεις στη Βιομηχανία Λιπασμάτων της Καβάλας. Αυτό που κάποιοι «εντέχνως» προσπαθούν να «περάσουν» ως μία προσπάθεια κάποιων άλλων να «κρατήσουν τους προνομιακούς μισθούς τους», είναι στην ουσία ένας αγώνας αξιοπρέπειας σκληρά εργαζόμενων συμπολιτών μας, σε μία βαριά βιομηχανία που χαρακτηρίζεται –και όχι άδικα– ένας από τους οικονομικούς «πνεύμονες» της Καβάλας. Οι ίδιοι που σήμερα καλούν «τις δύο πλευρές» να επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου και να βρουν μία λύση στο αδιέξοδο με… νηφαλιότητα και σωφροσύνη, εξομοιώνουν με τρόπο ισοπεδωτικό τους εργαζόμενους που επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια έχουνε «βάλει πλάτη», έτσι ώστε να μη κλείσει το εργοστάσιο των λιπασμάτων και τη διοίκηση που, με τις μεθοδεύσεις της, που κινούνται στα όρια της νομιμότητας, επιδιώκει να «αφανίσει» κάθε έννοια συλλογικού εργασιακού δικαιώματος και τραβώντας στα άκρα τον ορισμό του «υγιούς επιχειρείν», να πετύχει ένα ιδιότυπο καθεστώς «ασυλίας», που μόνο τα συμφέροντα των μετόχων της μπορεί να εξυπηρετήσει. Σε αυτά τα συμφέροντα, δεν «χωράει» ούτε η ασφάλεια των εγκαταστάσεων (και κατ’ επέκταση της πόλης της Καβάλας), ούτε η αξιοπρέπεια των εργαζόμενων, ούτε καν η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος…
Ως απόμαχοι της εργασίας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα του σωματείου των εργαζομένων στα λιπάσματα και καλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου, να σταθεί στο ύψος της. Ας πάψουν, επιτέλους, να «κρύβονται» πίσω από τη «νομιμότητα» και ας κοιτάξουν κατάματα το συμφέρον της Καβάλας και των πολιτών της, τους οποίους έχουν ορκιστεί να υπηρετούν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.