• Ο Θοδωρής Γκόνης και το φεστιβάλ Φιλίππων έχουν ανταγωνιστή! Στον αρχαίο μακεδονικό Δήμο του Γκράντσκου διεξάγεται το διεθνές φεστιβάλ αρχαίου δράματος, όπου παρουσιάζονται και οι τραγωδίες που έγραψε ο μέγιστος των αρχαίων τραγικών, ο Αριστοτέλης!
  • Σε ποια γλώσσα έγραψε ο Αριστοτέλης τις τραγωδίες του και σε ποια παίζονται στο φεστιβάλ του (αρχαίου μακεδονικού) Δήμου του Γκράντσκου; Σίγουρα, την εποχή που έζησε ο Αριστοτέλης δεν υπήρχαν σλάβοι, ούτε η βουλγαροσλαβική γλώσσα που ομιλούν σήμερα οι Σκοπιανοί.
  • Αυτά αν τα πεις, για παράδειγμα, στους Αμερικανούς πολίτες, που δεν γνωρίζουν από γεωγραφία και ιστορία, είναι βέβαιο ότι θα τα πιστέψουν. Οι καθηγητές, όμως, των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων στις Η.Π.Α., που κατέχουν την ιστορική αλήθεια, θα γελάνε με τις γελοιότητες των Σκοπιανών, τις οποίες προβάλλουν στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις!
  • Πείτε μου ειλικρινά, καρντάσια, ποιος ξένος, που έχει παρακολουθήσει αρχαία ελληνική τραγωδία, θα πάει στον (αρχαίο μακεδονικό) Δήμο του Γκράντσκου, για να παρακολουθήσει τις τραγωδίες που έγραψε (στο θολωμένο μυαλό των Σκοπιανών) ο Αριστοτέλης;
  • Κι όμως, μ’ αυτούς οι «σύντροφοι» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπέγραψαν συμφωνία. Αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητά τους; Ο Αριστοτέλης είναι ο κορυφαίος τραγικός συγγραφέας των Σκοπιανών! Tragic!
  • Αλήθεια, το καρντάσι ο Τάκης Εμμανουηλίδης, ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τόσα χρόνια δίδασκε στους μαθητές και στις μαθήτριες του, ότι ο Αριστοτέλης έγραψε τραγωδίες στη γλώσσα που οι Σκοπιανοί αποκαλούν «μακεδονική» και τις παίζουν σ’ ένα φεστιβάλ αρχαίου μακεδονικού δράματος;
  • Προτείνω στον Θοδωρή Γκόνη, να προσκαλέσει στο ερχόμενο φεστιβάλ Φιλίππων ένα θεατρικό σχήμα από το γειτονικό κρατίδιο, για να παρουσιάσει στο κοινό του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων μία αρχαία τραγωδία του Αριστοτέλη. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου καρντάσια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.