Χωρισμένο σε δύο μέρη, με 24 ταινίες συνολικά, αρχίζει το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 το πρόγραμμα προβολών στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρος». Το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2020, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της Κινηματογραφικής Λέσχης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (Σ.Φ.Γ.Τ.) Καβάλας υποδέχτηκαν στον φιλόξενο χώρο του κινηματογράφου τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα. Η πρώτη προβολή, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Βαγγέλης Καμπουρίδης, είναι αφιερωμένη στη μνήμη της «ψυχής του Ζέφυρου», την Ζωή Βυζοβίτη, η οποία έκανε έως και το προηγούμενο καλοκαίρι (2019) την παρουσίαση των εκλεκτών ταινιών που εξασφάλιζε η Κινηματογραφική Λέσχη. Η είσοδος στην πρώτη προβολή θα είναι ελεύθερη.

Την Ζωή Βυζοβίτη, που απεβίωσε πρόσφατα, «αντικατέστησε» ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Φ.Γ.Τ., Διαμαντής Σταγγίδης, ο οποίος σημείωσε ότι κάθε έτος, η λίστα με τις κινηματογραφικές ταινίες που είναι διαθέσιμες για προβολή μικραίνει και ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου Καβάλας και άλλων φορέων, προκειμένου ο σύνδεσμος να αγοράσει μία καινούργια μηχανή προβολής. Όσον αφορά το πρόγραμμα, είπε ότι είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο α΄ μέρος θα προβληθούν εννέα ταινίες, που είναι παραγωγές των δύο τελευταίων ετών, ενώ στο β΄ μέρος, θα γίνει ένα αφιέρωμα σε σημαντικούς σκηνοθέτες απ’ όλες τις κινηματογραφικές σχολές. Το αφιέρωμα αυτό, που περιλαμβάνει δεκαπέντε ταινίες, θα αποτελέσει ένα «σχολείο» για τους φίλους και τις φίλες του κινηματογράφου. Ο σκοπός του συνδέσμου, πρόσθεσε, είναι να φέρει το κοινό σε επαφή με τις τέχνες. Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει, το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2020, με μία μουσική «παράσταση» που επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει η Αναστασία Μιροσνιτσένκο, για την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Τα μέλη του Σ.Φ.Γ.Τ. υπόσχονται να προσφέρουν ένα ακόμα όμορφο και «δροσερό» κινηματογραφικό καλοκαίρι στους λάτρεις της λεγόμενης έβδομης τέχνης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.