Σε ισχύ θα τεθεί άμεσα το πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων στον «Πρίνο», μετά την διαβούλευση που είχε την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 στην Καβάλα, η διοίκηση της Energean με το σωματείο των εργαζομένων. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου: «Και σε αυτή την διαδικασία, όπως συνέβη και με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το σωματείο εργαζομένων δεν παρουσίασε καμία απολύτως πρόταση, παρά το γεγονός ότι ήταν στην διάθεσή του τόσο αρκετός χρόνος, όσο και τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την εταιρεία. Το πρόγραμμα είναι απόρροια των δυσμενέστατων οικονομικών συνθηκών που χαρακτηρίζουν την λειτουργία του «Πρίνου», με κύριο χαρακτηριστικό τις συσσωρευμένες φορολογικές ζημιές ύψους 313 εκατομμυρίων ευρώ και την μεταφορά περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ από άλλες δραστηριότητες του ομίλου στην διάρκεια της τελευταίας διετίας.

Οι συνθήκες αυτές επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο, όσο δεν υπάρχει παραγωγική δραστηριότητα και έσοδα, ενώ το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτει:

-Όλα τα κρίσιμα σημεία για την ασφάλεια (safety) στις χερσαίες και τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις, όπως έχουν προσδιορισθεί από τις προβλεπόμενες μελέτες και εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς του Δημοσίου.

-Την ασφάλεια (security) των εγκαταστάσεων.

-Την πυροπροστασία.

-Καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Το πρόγραμμα έχει εκπονηθεί με βάση το ότι, οι εγκαταστάσεις παραμένουν εκτός λειτουργίας και θα έχει ισχύ έως το τέλος Δεκεμβρίου. Η Energean αναγνωρίζει την δυσάρεστη θέση στην οποία περιέρχεται το προσωπικό της και γνώμονας στην κατάρτιση του προγράμματος ήταν να υπάρξει απασχόληση, έστω και για ένα χρονικό διάστημα στην διάρκεια εφαρμογής του, για τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εργαζομένων ανάλογα με την ειδικότητά τους και την βάρδια τους.

Η Energean καλεί και πάλι το σωματείο εργαζομένων στον «Πρίνο» να τερματίσει την κατάληψη των εγκαταστάσεων, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να καταστεί δυνατή η μετάβαση της διοίκησης του «Πρίνου» στον χώρο εργασίας της. Στόχος όλων πρέπει να είναι, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές του Δημοσίου και με τον ανεξάρτητο νηογνώμονα, να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η ασφαλής επανέναρξη της λειτουργίας των εγκαταστάσεων και να μην απαιτηθούν πρόσθετα διοικητικά μέτρα, που θα έχουν, αναπόφευκτα, επιπτώσεις στην απασχόληση και στα οφέλη που η δραστηριότητα στον «Πρίνο» έχει για την τοπική οικονομία. Καμία επιχείρηση δεν είναι δυνατό να διοικηθεί με αντάρτικα και τσαμπουκάδες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.