-«Υπάρχει ένα εξάμηνο-επτάμηνο, για να μετακινηθούν οι πρόσφυγες. Ίσως να υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση, δεν χάθηκε ο κόσμος. Έτσι, είμαστε σίγουροι, ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός τους, ίσα-ίσα που θα ελαττώνεται και σταδιακά, θέλω να πιστεύω ότι θα αδειάσει το στρατόπεδο, για να γίνει αυτό που σχεδιάζουμε», δήλωσε ο Θίοντορ για την δομή στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι.

-Καταρχάς, καρντάσι Θίοντορ, οι φιλοξενούμενοι στην δομή δεν είναι, πλέον, πρόσφυγες. Ακόμα κι αυτοί που δεν ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, έχουν τις καλύτερες συνθήκες διαμονής στις δομές. Ήταν πρόσφυγες όταν έφυγαν από την εμπόλεμη περιοχή και μέχρι να περάσουν στην πρώτη χώρα υποδοχής, δηλαδή την Τουρκία. Μετά, αποφάσισαν να μεταναστεύσουν, αφού ο Ρετζέπ άνοιξε τα σύνορα προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

-Από κει και πέρα, μην παίρνεις όρκο ότι θα μειωθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων στην δομή της Καβάλας, Οι ροές από την Τουρκία μειώθηκαν, αλλά δεν σταμάτησαν, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπάρχει σημαντικός αριθμός ατόμων που βρίσκονται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.).

-Επίσης, ο Νότης αντιμετωπίζει την σθεναρή αντίδραση των Εβριτών, για την επέκταση του Κ.Υ.Τ. στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Δεν αποκλείεται, επομένως, μετά την πρόταση για την μεταφορά του γραφείου ασύλου στην Καβάλα, να προτείνει και την επέκταση της δομής στο Περιγιάλι. Άλλωστε, στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» υπάρχουν αρκετά στρέμματα για «αξιοποίηση». Αν «δεσμευτούν» μερικά, για να περάσει η κεντρική οδός, δεν χάθηκε ο κόσμος.

-Κι αν καθυστερήσει μερικούς μήνες η «μετακίνηση» των φιλοξενούμενων σε νέο χώρο, θα κάνουμε υπομονή. Κάναμε υπομονή δεκαετίες μέχρι να εγκριθεί το σχέδιο πόλεως Περιγιαλίου. Και από το 2016 ελπίζουμε πως θα τελειώσει η «προσωρινή» λειτουργία της δομής στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.