Με αφορμή ερωτήματα που δέχτηκε από πολίτες, ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, επισκέφθηκε το Υπουργείο υγείας, όπου συναντήθηκε με την ομάδα των «ειδικών» για θέματα κορονοϊού. Οι αρμόδιοι άκουσαν τα ερωτήματα που τους μετέφερε ο βουλευτής και τον ενημέρωσαν ότι:

-Έως και τις 15 Ιουνίου 2020, όλοι οι επισκέπτες που εισέρχονται στην Ελλάδα υποχρεούνται να εξεταστούν και να παραμένουν σε καραντίνα 7 ημερών.

-Από τις 15 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου 2020, θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θα μπαίνουν σε καραντίνα 7 ημερών μόνο όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα.

-Από την 1η Ιουλίου 2020 κι έπειτα, όσοι εισέρχονται δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, αλλά οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κατάσταση είναι για όλους πρωτόγνωρη. Τα ερωτήματα των πολιτών είναι παραπάνω από εύλογα. Το Υπουργείο υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο τουρισμού, εργάζονται πυρετωδώς, για να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.