Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και ευχές για μία καλή σχολική χρονιά, μοίρασαν το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 2018 αστυνομικοί, σε γονείς και μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα σχολικά συγκροτήματα των Νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου: «Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει στόχο να ενημερώσει, αλλά και να ευαισθητοποιήσει, γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται, με απλό και κατανοητό τρόπο, βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Επισημαίνεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προστασίας της μαθητικής κοινότητας και για το σκοπό αυτό, όλες οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σε όλη τη διάρκεια και της φετινής σχολικής περιόδου, θα βρίσκονται δίπλα στους γονείς και τους μαθητές, πραγματοποιώντας παρόμοιες δράσεις.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καλή σχολική χρονιά και τονίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται, πάντα, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τους προέδρους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν θα ανακύψουν, σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών. Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.