Η πρόταση του βουλευτή Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, να μετονομαστεί η σήραγγα Συμβόλου, σε σήραγγα «Νικολάου Μάρτη», έγινε δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.». Ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», να μετονομαστεί η σήραγγα Συμβόλου, σε σήραγγα «Νικολάου Μάρτη», κατόπιν του σχετικού αιτήματός μου. Δέκα ημέρες μετά την επιστολή μου για το συγκεκριμένο θέμα προς τους κυρίους Γ. Κωνσταντόπουλο και Κ. Κουτσούκο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, αντίστοιχα, που κοινοποιήθηκε στον υπουργό υποδομών και μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, το διοικητικό συμβούλιο της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» συνεδρίασε και ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση για την μετονομασία της σήραγγας.

Αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση τιμής του σπουδαίου Μακεδόνα πολιτικού, του σημαντικού ανθρώπου και συμπολίτη μας, Νικολάου Μάρτη, ως το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να πράξουμε γι’ αυτόν. Πρόκειται για μία απόφαση με έντονο συμβολισμό για την περιοχή μας και ευρύτερα για την Μακεδονία, δεδομένου ότι, ο Νικόλαος Μάρτης συνέβαλε καταλυτικά και με όλες τις δυνάμεις του στην μελέτη, τεκμηρίωση και προαγωγή της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Αποκορύφωμα, η συγγραφή του έργου: «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας», το οποίο το 1985 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» για τη συγκεκριμένη απόφασή τους, για την οποία όλοι πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι».

Ευελπιστούμε ότι, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, θα αποφασίσει το ίδιο σύντομα, για το άνοιγμα της εξόδου Αγίου Ανδρέα, Νέας Ηρακλείτσας, Νέας Περάμου στον αυτοκινητόδρομο, που έχει ταλαιπωρήσει ντόπιους και επισκέπτες.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.