Αποχώρησαν τρεις παρατάξεις από το δημοτικό συμβούλιο, αλλά “αίσθηση” έκανε η “ανεξαρτητοποίηση” του Γιάννη Προμούσα!

0

-Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας για το έτος 2021, οι παρατάξεις «Ανάσα για τον Δήμο», με επικεφαλής την Δήμητρα Τσανάκα, «Ο Τόπος της Ζωής μας», με επικεφαλής τον Makis και «Συνεργασία για την Καβάλα», με επικεφαλής τον Νίκο Ξανθόπουλο, δεν συμμετείχαν. Εξέφρασαν, με την απόφαση αυτή, την διαμαρτυρία τους, για την απαξιωτική συμπεριφορά του Θίοντορ και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Κώστα Πεφάνη.

-Ωστόσο, «αίσθηση προκάλεσε ο διαχωρισμός της θέσης του δημοτικού συμβούλου της παράταξης της τέως δημάρχου, Γιάννη Προμούσα, ο οποίος επέλεξε να δηλώσει «παρών» στη συνεδρίαση», όπως αναφέρει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

-Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι υπεύθυνα άτομα, έχουν την προσωπικότητά τους και κρίνουν τι είναι καλύτερο για εκείνους, τον τόπο και την παράταξη που ανήκουν. Ο Γιάννης Προμούσας, αργότερα, ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Προφανώς, δεν συμφώνησε με την απόφαση της ομάδας που ήταν μέλος, του συνδυασμού «Ανάσα», να μη συμμετέχει στην πρώτη συνεδρίαση του 2021.

-Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζει, πως όταν κάποιο άτομο εντάσσεται σε μία ομάδα, εξακολουθεί να διατηρεί την ατομικότητα, αλλά οφείλει να «υποτάσσει» το «εγώ» στο «εμείς». Αν η πλειοψηφία της ομάδας αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί αποχωρώντας από τη συνεδρίαση, παρά τη διαφωνία του, έπρεπε να σεβαστεί την πλειοψηφική τάση.

-Επειδή είναι λάτρης του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου, αν ένας ποδοσφαιριστής μεταξύ των έντεκα που έχει κάθε ομάδα λειτουργεί ανεξάρτητα από τις οδηγίες του προπονητή, μπορεί να ζημιώσει την προσπάθεια του συνόλου.

-Πιστεύω ότι βρήκε ως καλή αφορμή και ευκαιρία την αποχώρηση της «ομάδας» του από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία σημειωτέον δεν διεξήχθη λόγω έλλειψης απαρτίας, για να «απελευθερωθεί από τα δεσμά» που θεωρούσε ότι τον εμπόδιζαν να εκφραστεί όπως ήθελε. Πάντως, αν αισθάνεται ότι καταπιέζεται στην έκφραση, η ανεξαρτητοποίηση δεν είναι η λύση. Διότι, υπάρχει συνολικό πρόβλημα στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

-Κι αυτό είναι που πρέπει να προβληματίσει τα μέλη, το προεδρείο και τα Μέσα Ενημέρωσης. Αίσθηση, επομένως, προκάλεσε η αποχώρηση τριών παρατάξεων και όχι η παραμονή ενός δημοτικού συμβούλου μιας εξ’ αυτών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.