Μπορεί να άργησε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο για να ολοκληρωθεί το έργο της αποκατάστασης του κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και θα το απολαύσουν μετά την ολοκλήρωση του έργου όλοι οι καβαλιώτες. Νομίζουμε πως σε ένα βαθμό είναι δικαιολογημένη η καθυστέρηση, αφού υπήρξε λεπτομερής εργασία, συντήρησης όχι μόνο στο κτίριο, και κυρίως στις τοιχογραφίες, αλλά και στα περισσότερα αντικείμενα που προϋπήρχαν μέσα στην Μεγάλη Λέσχη, όπως οι περίτεχνες ξυλόσομπες, οι πόρτες, τα κουφώματα, οι καθρέφτες, οι βιβλιοθήκες, τα ξύλινα πατώματα κλπ. Ειδικά οι τοιχογραφίες έγιναν με βάση ένα μοτίβο που βρέθηκε σε ένα σημείο της οροφής και το οποίο αναπαράχθηκε σε όλους τους τοίχους και σε όλη την επιφάνεια της οροφής.

 

Μόλις χθες αποκαλύφθηκε η εξωτερική επιφάνεια του κτιρίου, αφού απομακρύνθηκαν οι σκαλωσιές και αναδείχθηκε η ομορφιά που κρυβόταν. Είμαστε σίγουροι, ότι στο μέλλον θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της τοπικής μας ιστορίας, αφού στο αναπαλαιωμένο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης, συνέβησαν σημαντικά γεγονότα του τόπου μας και φιλοξενήθηκαν εκεί, πολύ σημαντικές προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο. Όπως μας δήλωσε ο επιβλέπων μηχανικός του αναδόχου, υπολογίζει ότι το κτίριο θα παραδοθεί έτοιμο στον Δήμο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.