Οι απολυμένοι της βιομηχανίας χημικών λιπασμάτων Καβάλας δηλώνουν, στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί, ότι δεν θα παρέμβουν στην προσφυγή της εταιρείας «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης» στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την αναστολή του κλεισίματος του εργοστασίου. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Όλοι εμείς, οι πολύπαθοι και αδικημένοι εργαζόμενοι της εξίσου πολύπαθης βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων, ή όπως αλλιώς λέγεται σήμερα, γινόμαστε καθημερινώς μάρτυρες ενός απίστευτου θεάτρου παραλόγου να παίζεται μπροστά μας. Κλειστά στόματα, Πόντιοι Πιλάτοι και αδίστακτοι πρόθυμοι παντού. Σε κάθε πτυχή, σε κάθε έκφανση αυτού του αδιαμφισβήτητα δίκαιου αγώνα μας, το μόνο που συναντάμε είναι αναλγησία, διαπλοκή και μετατόπιση ευθυνών. Κανείς, μηδενός εξαιρουμένου, δεν παίρνει μια ξεκάθαρη απόφαση στο βαθμό που του αναλογεί. Ο τάδε επικαλείται ασάφεια νόμου, ο δείνα μη δυνατότητα να παρέμβει λόγω αδυναμίας θέσης κ.λπ.

Το μόνο που λαμβάνουμε σε περίσσεια ανθρωπιάς, ή ψευτοσυμπόνιας, είναι το χτύπημα στην πλάτη, χιλιάδες τόνους αγαπολογίας και το κλασσικό, πια, ότι: «ξέρουμε ότι έχετε δίκιο, αλλά…». Η μονοδιάστατη αγωνία όμως και η πλαστή αγάπη, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά συντήρηση μιας νοσηρής κατάστασης, που στο τέλος θα «αγγίξει» όλους, υπερπηδώντας το δικό μας πρόβλημα. Οι επόμενες γενιές θα το καταλάβουν βαθιά στο πετσί τους.

Το μόνο που βλέπουμε να διαφεντεύει είναι, από πλευράς της ανάλγητης εργοδοσίας, η περιφρόνηση των νόμων, η καταπάτηση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων με 30 χρόνια στην εργασία, ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας, με παιδιά με αναπηρία, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που εδώ και τόσο καιρό αντιστέκονται στο πνεύμα των καιρών, που τους θέλει πραγματικούς δούλους χωρίς κανένα δικαίωμα.

Εμείς, απέναντι σε ένα κόσμο παράλογο, όπου δοξάζονται οι απατεώνες κάθε λογής, οι μαφιόζοι και οι οικονομικοί δολοφόνοι, οι διαπλεκόμενοι και τα τσιράκια τους. Εμείς, παίζοντας ένα ρόλο «Ιφιγένειας», που πολύ θα θέλανε να θυσιαστούμε για να δικαιωθούν και να φυσήξει ο ούριος άνεμος της «υγιούς επιχειρηματικότητας». Τις τελευταίες ημέρες, μετά την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία κατέδειξε αυτό που εμείς από την αρχή δηλώναμε, ότι η διαδικασία αδειοδότησης της εταιρείας «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης» έγινε με τρόπο μη σύννομο, πολλοί μας κατηγόρησαν ότι θέλουμε να κλείσει το εργοστάσιο.

Σαν πρώτη διαπίστωση, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι αρχικός υπαίτιος μιας ενδεχόμενης παύσης λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας, είναι ο εντολέας της όλης διαδικασίας και εμπνευστής του επιχειρήματος αυτού, ο κος Λαυρεντιάδης. Εμείς, που αντικαταστήσαμε το ρόλο που θα έπρεπε να είχε η αρμόδια υπηρεσία αδειοδότησης, απλώς καταδείξαμε ότι ο τρόπος αδειοδότησης ήταν από την αρχή παράνομος.

Δυστυχώς, όπως περιγράφουμε ως άνω, οι διάφοροι Πόντιοι Πιλάτοι μας αντιμετώπισαν με το γνωστό τους τρόπο, αυτό της αδιαφορίας, του χλευασμού και της αναλγησίας. Η δικαίωσή μας, όμως, ήρθε και απέδειξε την όλη παρανομία που τεχνηέντως στήθηκε!!!

Έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας και της κρισιμότητας των στιγμών και σύμφωνα με το αίσθημα ευθύνης που πάντα μας χαρακτήριζε, ομόφωνα αποφασίσαμε να μην παρέμβουμε στην αίτηση προσωρινής διαταγής στην προσφυγή της εταιρείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για αναστολή της απόφασης κλεισίματος της εταιρείας.

Προς επίρρωση, με λίγα λόγια, όλων αυτών που διατυμπάνιζε ο κος Μαρκόπουλος κατά τη διαδικασία αδειοδότησης, ότι δηλαδή «να εφαρμοστεί ο νόμος κι ό,τι αυτός προβλέπει». Ποτέ μας δεν θελήσαμε να σταθούμε εμπόδιο στην ανάπτυξη της εταιρείας και τώρα και παλαιότερα και πάντοτε. Ήμασταν και θα είμαστε, πάντα, αρωγοί στη λειτουργία ενός εργοστασίου, όπου η εργασιακή ειρήνη, η αξιοπρεπής εργασία, η ασφαλής και νόμιμη λειτουργία, θα είναι πυλώνες ανάπτυξης και ευημερίας για όλους».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.