Τις προηγούμενες ημέρες άρχισαν οι εργασίες, για την αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών στο λιμάνι της Θάσου, μετά τις προσχώσεις που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου του 2019. Πρόκειται για έργο δαπάνης 380.000€ (με Φ.Π.Α.), που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου υποδομών, εκτελείται με εργολαβία του Υπουργείου και επιβλέπεται από Υπηρεσίες του.

Η διάρκεια του έργου είναι δύο μήνες και περιλαμβάνει εκσκαφή στα -3,5 μέτρα της θαλάσσιας περιοχής μπροστά από την προβλήτα του λιμανιού, των προσχώσεων από το ρέμα και της εισόδου της μαρίνας. Στις εργασίες συμμετέχουν ένας πλωτός γερανός και μία φορτηγίδα. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Δημήτριος Μανίτσας, δήλωσε σχετικά:  «Ήταν υποχρέωσή μας, να προχωρήσουμε άμεσα στην αποκατάσταση του λιμανιού και της μαρίνας, από τις προσχώσεις των πλημμυρών του Νοεμβρίου του 2019. Από την πρώτη στιγμή εργαστήκαμε συλλογικά, για την εξεύρεση των πόρων και των μέσων για την υλοποίηση του έργου. Όποιος προσπαθεί, πέρα από τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και αγκυλώσεις, πετυχαίνει».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.