• Η λεγόμενη «αξιωματική αντιπολίτευση», καρντάσια, πάντα προετοιμάζεται για να αναλάβει τη διοίκηση. Όμως, 13 μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019, κάποιοι προχώρησαν στην πρώτη «ανάλυση» για τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο» στις δημοτικές εκλογές του 2023 στον Δήμο Καβάλας! Η «ανάλυση», μάλιστα, «αποκάλυψε» και τους επικρατέστερους «μνηστήρες» της αρχηγίας.
  • Συνήθως, καρντάσια, μία λογική ανάλυση αρχίζει από την παράταξη που ασκεί διοίκηση και στη συνέχεια αναφέρονται τα δεδομένα στις υπόλοιπες παρατάξεις. Διότι, αυτός που ασκεί διοίκηση είναι το φαβορί για τη νίκη, ενώ οι υπόλοιποι θέλουν να του πάρουν τον τίτλο. Δεν γίνεται, π.χ., να μην ασχοληθεί κάποιος στο ποδόσφαιρο με τις εξελίξεις στην ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα και να κάνει ανάλυση ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής στην ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση.
  • Γιατί ο αναλυτής δεν αναρωτιέται ποιος θα είναι ο διάδοχος του Θίοντορ στην αρχηγία του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος», ο οποίος θα διεκδικήσει τα κεκτημένα, δηλαδή τη συνέχιση της διοίκησης στον Δήμο Καβάλας, στις εκλογές του 2023; Απ’ όσο γνωρίζω, ο Θίοντορ δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Παρεμπιπτόντως, θέλω να πιστεύω ότι η εναλλαγή θα γίνει με δημοκρατική διαδικασία και όχι με την παρωδία που έκανε ο Λουντοβίκ, όταν ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την τοπική αυτοδιοίκηση, για τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» που ήταν επικεφαλής.
  • Έχει, άραγε, μεγάλη σημασία στην παρούσα φάση, ούτε ένας χρόνος δεν συμπληρώθηκε για τη νέα δημοτική Αρχή, να μάθουν οι Καβαλιώτες που είναι οι «ενδιαφερόμενοι» για την αρχηγία στην παράταξη της «μείζονος αντιπολίτευσης» (που έχει την πλειοψηφία των εδρών στο δημοτικό συμβούλιο);
  • Μήπως αισθάνονται δυσαρεστημένοι από τον σημερινό δήμαρχο και πρέπει να μάθουν ποιος θέλει να γίνει επόμενος δήμαρχος;
  • Μήπως η Δήμητρα επισημοποίησε την απόφαση να μην είναι, πάλι, επικεφαλής και ανακοίνωσε πως αρχίζει η (εσωτερική) διαδικασία, για την ανάδειξη νέου αρχηγού της παράταξης;
  • Μήπως άλλαξε η ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών και πρέπει να επισπευστεί η επιλογή αρχηγού; Θα περιμένω την «ανάλυση» και για τις λοιπές δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου, κυρίως την παράταξη του Θίοντορ, γιατί οι εξελίξεις εξαρτώνται και από τους άλλους «παίκτες» στο παιχνίδι της εξουσίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.