Απεβίωσε η Ελένη Καπλανίδου-Δρυμάλα, η οποία διακρίθηκε για την κοινωνική δράση και την προσφορά προς τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Για το έργο της χαρακτηρίστηκε ευεργέτιδα, τίτλος που αποδίδεται σπανίως στη σύγχρονη εποχή. Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω την ειλικρινή θλίψη μου, για τον θάνατο της ευεργέτιδας Ελένης Καπλανίδου-Δρυμάλα, μιας ξεχωριστής προσωπικότητας, που διακρίθηκε για την τεράστια κοινωνική και πολιτιστική της προσφορά. Η εκλιπούσα διέθεσε μεγάλο μέρος της περιουσίας της για την ανέγερση του «Καπλανίδειου» ξενώνα κοινωνικής μέριμνας που εδρεύει στη Νέα Καρβάλη, ενώ ενίσχυσε σε σημαντικό βαθμό το έργο της περίθαλψης απόρων στην Αφρική, ως μέλος της εξωτερικής ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί, επίσης, η καθοριστική συμβολή της στη δημιουργία και οργάνωση των συλλογών του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών και του Ιστορικού και Εθονολογικού Μουσείου του Ελληνοκαππαδοκικού Πολιτισμού.

Η Ελένη Καπλανίδου-Δρυμάλα θα αποτελεί εσαεί υπόδειγμα και συνεχή πηγή έμπνευσης για όλους μας και δη για τις επερχόμενες γενεές. Η συνολική της δράση συνιστά πραγματική πνευματική παρακαταθήκη και διαχρονικό οδηγό ανιδιοτελούς στήριξης των συνανθρώπων μας, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.