• Πιο πάνω από την επαγγελματική και την καλλιτεχνική αξία ενός ατόμου, θεωρούμε ότι είναι το ήθος. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής είναι ένας ταλαντούχος, βραβευμένος και ανερχόμενος ηθοποιός, ο οποίος έδειξε το υποκριτικό του ταλέντο και στην Καβάλα, στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» και στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων.
  • Ωστόσο, μετά τη φραστική επίθεση που έκανε, με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εναντίον μιας ομάδας μαθητών του 2ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Καβάλας, τίθεται σε αμφισβήτηση η ποιότητα του χαρακτήρα και το ήθος του.
  • Ο δημοφιλής ηθοποιός αισθάνθηκε ότι θίγεται η «αισθητική» του, όταν είδε τους μαθητές να βρίσκονται στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζεται το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καβάλας και να αναρτούν πανό που υποστήριζε την ελληνικότητα του όρου «Μακεδονία», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη «συμφωνία» των Πρεσπών.
  • Προφανώς ενοχλήθηκε, γιατί οι μαθητές επιχείρησαν, όπως νόμισε, να κάνουν κατάληψη στο σχολείο. «Το σχολείο είχε λειτουργήσει, φυσικά, όλη μέρα κανονικά, καθώς αυτά τα υποκείμενα και τα χαμένα παιδιά, δεν θα τολμούσαν να κάνουν στ’ αλήθεια κατάληψη ως φρικώδης μειονότητα και αμφιβάλλω πάρα πολύ, αν είχαν κάποια σχέση με το σχολείο (σ.σ. δεν ήξερες, Κωνσταντίνε, δεν ρώταγες;). Απλώς, ήθελαν το Σαββατοκύριακο να φαίνεται πως κι αυτό το σχολείο «αντιστέκεται». Φάτε σκατά», έγραψε ο ηθοποιός.
  • Η ανάρτησή του είναι προκλητική και υβριστική. Έχει το δικαίωμα να διαφωνεί με τις καταλήψεις των σχολείων και με την «αντίσταση» του μαθητικού κόσμου, για το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Όμως, είναι αντιδεοντολογικό, τουλάχιστον, να χαρακτηρίζει συμπολίτες του, με ανάρμοστα «κοσμητικά επίθετα», χωρίς να γνωρίζει ποιοι είναι.
  • Ως καλλιτέχνης, που έχει επαφή με τον κόσμο, μπορούσε να πλησιάσει και να συζητήσει μαζί τους, γιατί διαμαρτύρονται και να τους πείσει ότι η κατάληψη ενός σχολείου, δεν σωστή μορφή διαμαρτυρίας. Θα του εξηγούσαν, πιστεύουμε, ποιοι είναι και τι θέλουν να κάνουν. Σημειωτέον ότι, την ομάδα αποτελούσαν: ένας ιερέας, μερικοί νεαροί βιοπαλαιστές, που θέλουν να αποκτήσουν καλύτερη μόρφωση και γυναίκες άνω των 35 ετών, νοικοκυρές, εργαζόμενες, με οικογένειες.
  • «Μην υπακούτε παιδιά, Ακόμα κι εσείς, η συντριπτική μειοψηφία. Μην υπακούτε στο μίσος και την αηδία. Αντισταθείτε», έγραψε, επίσης, ο ηθοποιός. Η παραπάνω φράση δείχνει πως θεωρεί τους μαθητές που διαμαρτυρήθηκαν υποκινούμενους. Πριν μερικά έτη συνέβαινε το αντίστροφο. Δηλαδή, αυτοί που κατηγορούν σήμερα τους μαθητές ως υποκινούμενους, θεωρούνταν, τότε, οι υποκινητές των καταλήψεων στα σχολεία.
  • Δεν παρακολουθούμε τις αναρτήσεις του Κ. Μπιμπή και δεν γνωρίζουμε αν και τότε καταδίκαζε τις καταλήψεις και καλούσε τους μαθητές που έκλειναν τα σχολεία και ήταν, επίσης, η συντριπτική μειοψηφία, να αντισταθούν στο μίσος και την αηδία. Όπως και αν καταδικάζει το πλιάτσικο που κάνουν, συχνά-πυκνά, οι κουκουλοφόροι στα πανεπιστήμια, εκμεταλλευόμενοι το άσυλο.
  • Σωστά η δήμαρχος Καβάλας και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, καταδίκασαν απερίφραστα τη διαδικτυακή επίθεση που εξαπέλυσε ο ηθοποιός, εναντίον μαθητών και δημοτών του Δήμου Καβάλας.
  • Υ.Γ. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής στην παράσταση «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια», που παίχτηκε στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.