Απέδειξε ο Μάκης Παπαδόπουλος, ότι δεν θέλει η ΔΕΥΑΚ να εξυπηρετεί τους δημότες-καταναλωτές

0

Μάθαμε πιά την τακτική του Μάκη Παπαδόπουλου και της παράταξής του «ο Τόπος της Ζωής μας», να βρίσκει αρνητικά ακόμη και σε οτιδήποτε κάνει, ή δεν κάνει η σημερινή διοίκηση του Δήμου και αυτή τη φορά ανταπαντά, στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ. Αποδεικνύει πως το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση του δημότη και πελάτη της Δημοτικής επιχείρησης. Τον ενδιαφέρει, να διερευνηθεί αν είναι νόμιμο να κάνει ανάθεση στον ιδιώτη η ΔΕΥΑΚ, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει και σχετικό μειοδοτικό διαγωνισμό, που αυτός είναι χρονοβόρος.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, θέλει να εξυπηρετήσει τους δημότες με τις νέες συνδέσεις. Για το λόγο αυτό, έκανε τον διαγωνισμό. Ξέρει όμως ότι αυτός θα αργήσει για να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες. Για να εξυπηρετήσει τους δημότες, στο μεσοδιάστημα, έκανε μια ανάθεση για να μπορέσει να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες.  Ο Μάκης είναι αρνητικός. Να μην γίνει ανάθεση, αλλά μόνο διαγωνισμός, για να καθυστερήσει η ΔΕΥΑΚ να ικανοποιήσει τα αιτήματα των δημοτών και πάλι, μετά, ο Μάκης, με άλλη ανακοίνωσή του, να κατηγορεί την Δήμαρχο ότι η ΔΕΥΑΚ δεν παράγει έργο.

Αμ το άλλο;;; Να συσταθεί λέει μια διαπαραταξιακή επιτροπή, να «ερευνήσει σε βάθος τα διαχειριστικά, οικονομικά και τεχνικά προβλήματα της ΔΕΥΑΚ των τελευταίων ετών»  και να διοικήσει ουσιαστικά την ΔΕΥΑΚ, παραιτούμενη από την άσκηση της εξουσίας η Δήμητρα Τσανάκα, που ο λαός με την ψήφο του της ανέθεσε. Ο νόμος για την αυτοδιοίκηση ορίζει ποιος διοικεί και ποιος αντιπολιτεύεται. Θα πρέπει λοιπόν ο Μάκης να καταλάβει, ότι όσο κι αν το θέλει, δεν έγινε Δήμαρχος, οπότε κανείς δεν θα του επιτρέψει να συνδιοικήσει.

Και το τρίτο περίεργο που ζητάει ο Μάκης είναι απίστευτο. «Αν ωστόσο, λέει η κ. Δήμητρα Τσανάκα θέλει να ξεκινήσει τη διερεύνηση καταγγελιών για τη ΔΕΥΑΚ μέσω της δικαστικής οδού, εμείς την ενθαρρύνουμε να το κάνει. Μπορεί μάλιστα να απευθυνθεί και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για να ξεκινήσει μία πλήρη έρευνα του τι έχει συμβεί στη ΔΕΥΑΚ τα τελευταία χρόνια». Μάκη, δεν πάει έτσι. Εσύ, αν έχεις να καταγγείλεις κάτι με αποδείξεις, είσαι υποχρεωμένος να καταφύγεις στην Εισαγγελία. Ο καταγγέλλων προσφεύγει κι όχι ο «κατηγορούμενος»… Για να έχει ο άλλος τη δυνατότητα στη συνέχεια, να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο για ψευδή καταμήνυση!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.