Απάντηση του Μιχάλη Φασούλα στον Βασίλη Ξουλόγη

0

Ο Μιχάλης Φασούλας, διπλωματούχος μηχανολόγος και ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π., απαντάει στο δήμαρχο Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη, γιατί σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, αναφέρθηκε στο όνομά του:

Πληροφορήθηκα με έκπληξη από newsletter@k-tipos.gr, ότι σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Ξουλόγης, αναίτια και προκλητικά, αναφέρθηκε και στο όνομά μου, λέγοντας «για το ποιόν του κ. Χρυσανίδη , να ρωτήσει ο κ. Αναστασιάδης τον κ. Φασουλα. Και γιατί ενώθηκαν τώρα και οι 3 μαζί και με πολεμούν». Χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές αλλά με σαφήνεια να πει ο κ. Ξουλογης, πως κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ομάδα – που είναι ψευδές – και ότι αποτελώ ένα από τα μέλη της ομάδας. Δήλωσα εγώ κάτι τέτοιο; Αν τα χάλασε ο ίδιος με τον κ. Χρυσανίδη και ποιος δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα και για πιο λόγο, μπορώ να το υποθέσω αλλά δεν με απασχολεί. Να υπενθυμίσω μόνον πώς  μπορεί κάποιος να ξεγελάσει έναν πολλές φορές, να ξεγελάσει πολλούς μία φορά, δεν μπορεί όμως να ξεγελά πολλούς για πολλές φορές. Γιατί ο ίδιος αποδέχθηκε τη συνεργασία και τη στήριξη του κ. Χρυσανίδη στο δεύτερο γύρο, παρά το «ποιόν» του, που κατ’ αυτόν περιέγραψα και σε εκείνον όταν με καλούσε φορτικά να είμαι υποψήφιος με το δικό του συνδυασμό λέγοντας και επαναλαμβάνοντας την έλλειψη ατόμων με τεχνικές γνώσεις στην παράταξή του. Φυσικά αρνήθηκα, διότι είχα σχηματίσει όχι κολακευτική εντύπωση για τον κ. Ξουλόγη για τους εξής λόγους, που δεν τους διετύπωσα ποτέ και ούτε θα το έκανα και τώρα αν δεν με προκαλούσε..

1) Προσπαθώντας σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πιερέων, να πείσει για τη δημιουργία όχι του νέου δήμου Παγγαίου, αλλά δύο μικρότερων, υποστήριξε ότι «ο νέος δήμος Παγγαίου θα έχει έκταση τριπλάσια του νομού Φωκίδος». Ο νέος δήμος Παγγαίου έχει έκταση 698.000 στρέμματα και ο νομός Φωκίδος 2.120.000 στρέμματα. Άγνοια ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση; Αν δεχθούμε το πιο ανώδυνο. Δηλαδή την άγνοια. Θα πρέπει να «ελεγχθεί» ο δάσκαλός του, τόσο στη γεωγραφία, όσο και κυρίως στην αριθμητική που τους δίδασκε. Προσωπικά δεν αποκλείω καθόλου να συμβαίνει το δεύτερο.

2) Ακόμα και πρόσφατα (την επομένη των εντόνων βροχοπτώσεων στην περιοχή μας), παρατηρώντας την προβληματική λειτουργία του αντιπλημμυρικού αντλιοστασίου της Ν. Περάμου, που είναι διαπιστωμένο ότι λειτουργούσε άψογα από κατασκευής του, απέστειλα e-mail στον ίδιο επισημαίνοντας τον κίνδυνο σε περίπτωση επανάληψης της βροχόπτωσης να τεθεί εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο και να πλημμυρίσει η Ν. Πέραμος. Θα το έκανα αυτό, αν είχα σκοπό να τον «πολεμήσω», όπως ανέφερε στη συνέντευξή του; Εκτός και αν δεν αντιλήφθηκε το περιεχόμενο του e-mail, καθώς και τη σοβαρότητά του.

3) Δεν αναγνωρίζω σε κανέναν (πολύ περισσότερο στον κ. Ξουλόγη) το δικαίωμα να μου υποδείξει, ποιόν και γιατί να υποστηρίξω ή να αποφύγω, στις όποιες πολιτικές επιλογές μου, όπως δεν μπορώ εγώ να αποκλείσω κανέναν (ακόμα και αν έχω διαφορές μαζί του) να υποστηρίζει τον ίδιο πολιτικό που ενδεχομένως υποστηρίζω εγω.

4) Είναι γεγονός ότι είχα διατυπώσει σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο «Και υπόδικοι και υποψήφιοι… Ηθική και πολιτική. Της Αποστολίας Δημητρακούδη» το εξης σχόλιο «Κρίμα να χρειάζεται να μιλάμε ακόμα και για τα αυτονόητα! Αν οι δημότες παρά τον ορυμαγδό των παραπομπών, δικών και πιθανόν καταδικών, επιλέξουν τέτοιας ηθικής άτομα, τότε μάλλον δεν θα έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Θα είναι «αυτόχειρες» με σαφή επίγνωση των πράξεών τους.». Ήταν μια γενική παρατήρηση που δεν νομίζω πως θα βρεθεί σοβαρός και εχέφρων άνθρωπος να διαφωνήσει.

5) Αν ο κ. Ξουλόγης διαφωνεί με το σχόλιό μου και μπορεί  με επιχειρήματα να με πείσει  ότι πρέπει να  προτιμούνται άτομα τα οποία βαρύνονται με «σκιές» , θα περιμένω την άποψή του.

6) Αν δεν καταθέσει την άποψή του – που μάλλον θα συμβεί – είμαι σχεδόν «υποχρεωμένος» (παρά το ότι είχα αποφασίσει να συνεχίσω την αποχή μου από τα αυτοδιοικητικά ) να υποστηρίξω πιο άμεσα  και ενεργά τα νέα σχήματα που δημιουργήθηκαν στο δήμο Παγγαίου και θα ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του δήμου μας, αν στο δεύτερο γύρο συμμετείχαν μόνον τα νέα σχήματα με εξοστρακισμό των παλιών, φθαρμένων και πολυφορεμένων. Θα ήταν – με ποδοσφαιρικούς όρους –  ο καλύτερος τελικός. Στο χέρι μας είναι να τον παρακολουθήσουμε.

Μιχάλης Φασούλας

Διπλ. Μηχανολόγος & Ηλεκτρολόγος

Ε.Μ.Π.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.