-Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας εξακολουθεί να μιλάει για αναδιάρθρωση της κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», χωρίς να εξηγεί τι πρέπει να αλλάξει και πως θα αλλάξει. Ο αντιδήμαρχος, Θόδωρος Παπαδόπουλος, είπε ότι πρέπει να ξοδεύονται τόσα χρήματα σε εκδηλώσεις, όσα χρειάζονται κι εκεί που χρειάζονται. Πρόσθεσε ακόμα, ότι το αποθεματικό της επιχείρησης πρέπει να «ενεργοποιηθεί» σε αναπτυξιακούς σκοπούς.

-Το σίγουρο είναι, ότι το ποσό των 600.000 ευρώ που μεταφέρθηκε από το ταμειακό απόθεμα, για να ισοσκελιστεί η οικονομική χρήση του έτους 2020, δεν αποτελεί αναπτυξιακή ενέργεια. Θα ήταν τέτοια, αν με τα εξακόσια χιλιάρικα γινόταν μία μελέτη, ή κάποια παρέμβαση σε ακίνητο της επιχείρησης.

-Από κει και πέρα, στον προϋπολογισμό του 2021 προβλέπεται η χρηματοδότηση του alternative (εναλλακτικού), fake (γιαλαντζί), ή όπως αλλιώς θέλετε να το χαρακτηρίσετε, φεστιβάλ Cosmopolis με διακόσια χιλιάρικα, όσα δίνονταν για την έθνικ διοργάνωση των προηγούμενων ετών.

-Φέτος, θα μου πείτε, το Cosmopolis ήταν «απλωμένο» χρονικά και απορρόφησε το φεστιβάλ «Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Ενώ, το προηγούμενο Cosmopolis είχε διάρκεια τέσσερις ημέρες. Από ποιες δράσεις, επομένως, θα περικοπούν οι «σπατάλες» που έκαναν οι διοικήσεις της «Δημωφέλεια» και του Δήμου Καβάλας τα προηγούμενα χρόνια;

-Η σημερινή δημοτική Αρχή επιχείρησε να εξορθολογίσει τα οικονομικά της «Δημωφέλεια» και την χρηματοδότησε με 400.000 ευρώ για το 2020 (η προηγούμενη δημοτική Αρχή έδινε 1,2 εκ. ευρώ). Χρειάστηκε, ωστόσο, να προσθέσει ακόμα 200.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι, το φεστιβάλ Cosmopolis ήταν πιο «συμμαζεμένο» σε εκδηλώσεις και λόγω της πανδημίας, δεν έγιναν εκδηλώσεις για το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, ούτε τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, ούτε τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου 6Χ6 δημοτικών σχολείων, καλαθοσφαίρισης δημοτικών σχολείων (minibasket), εργαζομένων, ούτε… Και στο τέλος, προέκυψε ανάγκη να μεταφερθούν 600 χιλιάρικα από το ταμειακό απόθεμα!

-Τι σημαίνει, επίσης, αναδιάρθρωση; Θα καταργηθούν Διευθύνσεις της επιχείρησης και θα μειωθεί το μόνιμο προσωπικό, για να υπογράφονται συνεργασίες με εξωτερικούς συνεργάτες; Οι συμβάσεις αυτές θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης και θα την κάνουν πιο παραγωγική; Οι απαντήσεις, μάλλον, θα δοθούν μετά την πανδημία. Υπομονή.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.