-Όταν ο υπουργός υγείας συγκρίνει το θέατρο και τον κινηματογράφο με το γήπεδο, μάλλον έχει «βαθιά μεσάνυχτα» από αθλητισμό και τι σημαίνει φίλαθλος. «Αν τηρεί τα μέτρα, όπως στο σινεμά και το θέατρο, θα πηγαίνει και στο γήπεδο ο κόσμος», δήλωσε.

-Ας πούμε, καρντάσια, ότι το μέτρο διεξαγωγής των αθλητικών διοργανώσεων χωρίς θεατές, στην αρχή της πανδημίας, ήταν «επιβεβλημένο», μέχρι να περάσει η «μπόρα». Ωστόσο, η αποχή των φιλάθλων από το γήπεδο προκάλεσε στέρηση. Εν τω μεταξύ, οι κυβερνώντες και οι «ειδικοί» επιστήμονες, δεν πέτυχαν να «εκπαιδεύσουν» τον κόσμο να μάθει να ζει με τον covid-19, χωρίς να τον φοβάται και συγχρόνως να είναι ασφαλής.

-Πιστεύω, καρντάσια, ότι αν συνεχιζόταν η αθλητική δραστηριότητα με την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, δεν θα χρειαζόταν να επιστρέψουμε στην μείωση του αριθμού των θεατών, ή και στην έντονη σκέψη των 15 ημερών κεκλεισμένων θυρών στους αγώνες ποδοσφαίρου και των άλλων ομαδικών αθλημάτων.

-Προσπαθώ να θυμηθώ πόσα κρούσματα από το αρχικό στέλεχος και την παραλλαγή Δέλτα καταγράφηκαν στους αθλητές. Και πόσοι νόσησαν σοβαρά, ή πέθαναν. Τα ποσοστά (βαριάς) νόσησης και θανάτων είναι πολύ πιο χαμηλά, σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό.

-Όσον αφορά τους φιλάθλους, θα συνέχιζαν να πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο αν ήταν αποδεδειγμένα καθαροί από τον ιό. Όταν μέσα στο κλειστό γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α., για παράδειγμα, βρίσκονται 15.000-20.000 θεατές και κανείς δεν είναι φορέας του ιού, πως θα γίνει διασπορά του covid-19;

-Είναι, όμως, γελοίο να επιβάλλεις στον φίλαθλο, να συμπεριφέρεται στο γήπεδο, όπως θα συμπεριφερόταν στο θέατρο και στον κινηματογράφο, δηλαδή, να παρακολουθεί τους αγώνες φορώντας μάσκα και καθήμενος σε όλη την διάρκεια.

-Όταν κάποιος είναι καθαρός από τον ιό, για να παρακολουθήσει ένα δημόσιο θέαμα, θα μάθει να ελέγχει τον εαυτό του τακτικά. Αυτό δείχνει αυτοσεβασμό και σεβασμό στους συνανθρώπους. Κι αυτό σημαίνει ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Από νωρίς, επομένως, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα γινόταν συνείδηση σε όλους τους πολίτες και δεν θα χρειαζόταν τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία έχουν διχάσει την κοινωνία, καταστρέφουν την οικονομία και δεν αντιμετωπίζουν την πανδημία.

-Αντίθετα, η κυβέρνηση έκανε τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο αποτρεπτικό οικονομικά για τους πολίτες και τους υποχρεώνει να φορούν μάσκες (υψηλής προστασίας) σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους!

-Δεν είναι τυχαίο ότι, τις τελευταίες ημέρες, σχηματίζεται μεγάλη «ουρά» πολιτών στην εξωτερική μονάδα μοριακού ελέγχου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, για δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.

-Αν λειτουργούσε στην χώρα ένα ευρύ δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο οποίο γίνεται καθημερινά δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος, η πανδημία θα είχε ελεγχθεί πολύ νωρίτερα και η ζωή θα κυλούσε ομαλά, χωρίς περιοριστικά ημίμετρα, τα οποία έχουν στόχο… να συμμαζέψουν τα ασυμάζευτα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.