Τα Λιμενάρια της Θάσου επισκέφτηκε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, επικεφαλής κλιμακίου τοπικών παραγόντων του κόμματος, με σκοπό να δει τις ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου και την πορεία αποκατάστασής τους. Επίσης, ενημερώθηκε από τον δήμαρχο, για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στο νησί. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τα Λιμενάρια, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας, Κώστα Μορφίδη και στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θάσου και να μιλήσω με τους κατοίκους του χωριού, σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης, καθώς και την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων. Αφορμή στάθηκαν τα θλιβερά γεγονότα της Θεσσαλίας με το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανός», ο οποίος άφησε πίσω του κατεστραμμένες υποδομές, πλημμυρισμένα σπίτια και, δυστυχώς, νεκρούς. Συγκρατώ την απάντηση που μου έδωσαν στο ερώτημα μου, τι θα γινόταν αν η κακοκαιρία «περνούσε» από την Θάσο. «Θα πνιγόμασταν», μου απάντησαν. Περπάτησα με τους κατοίκους στο χωριό, ώστε να δω τα απομεινάρια της κακοκαιρίας του Αυγούστου, αλλά και του περασμένου Νοεμβρίου, καθώς και τα έργα τα οποία πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν. Δυστυχώς, η κατάσταση δεν είναι καλή. Αν δεν γίνουν άμεσα απαραίτητες παρεμβάσεις και σε δεύτερο χρόνο, αν δεν προχωρήσει ένα σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, σύντομα οι κάτοικοι του νησιού θα βιώσουν τις ίδιες ακραίες καταστάσεις.

Επισκεφτήκαμε στη συνέχεια, συνοδευόμενοι από τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Θεοδωρίδη και Ιωάννη Παπαγεωργίου, τον δήμαρχο Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, με σκοπό την ενημέρωση μας για την πορεία των έργων και για τις άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, καθώς και για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν οι πλημμυροπαθείς του νησιού. Δυστυχώς, από το κράτος έχουν αποζημιωθεί οι κάτοικοι, για τις πλημμύρες του Νοέμβρη, μόνο για τις απολεσθείσες οικιακές συσκευές, με περίπου τριάντα πέντε χιλιάδες ευρώ. Καμία επιχείρηση δεν έχει αποζημιωθεί, ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποκαταστάσεις έργων και υποδομών. Επίσης, τα ρέματα δεν έχουν ακόμα καθαριστεί, ενώ υπάρχουν και αρκετές εκκρεμότητες σε άλλα εξαιρετικά σημαντικά έργα στο νησί, όπως η αποκατάσταση της Ιρλανδικής διάβασης, ο δρόμος Μαριές-Σκάλα Μαριών, ο δρόμος του Κάστρου κ.α.

Όσο το Υπουργείο υποδομών και το Υπουργείο περιβάλλοντος δεν καταστρώνουν, επιτέλους, ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων και όσο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κωλυσιεργεί να ολοκληρώσει σημαντικά έργα, που θα αναβαθμίσουν την αντιπλημμυρική προστασία του νησιού, φαινόμενα όπως αυτά του περασμένου Νοεμβρίου, θα είναι συνεχώς μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε θωρακίσει με τεσσεράμισι, περίπου, εκατομμύρια τη Θάσο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2016».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.