Καλός Δήμαρχος δεν είναι αυτός που περνάει δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα από τα χωριά και πίνει καφέδες με τους δημότες του, αλλά αυτό φαίνεται πως είναι απαραίτητο. Είναι απαραίτητο για την καλλιέργεια προσωπικών σχέσεων, ικανοποίηση της αίσθησης ότι ο Δήμαρχος βρίσκεται κοντά στους δημότες και ακούει τα προβλήματά τους, αλλά και για να μπορεί να δικαιολογήσει άμεσα τις αρνήσεις του, για την ικανοποίηση αιτημάτων ή τις καθυστερήσεις παρεμβάσεων.

Αυτό, βέβαια δεν το είχε η πρώην Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα λόγω θεμάτων υγείας και το πλήρωσε με την μη επανεκλογή της. Αντίθετα, το κάνει ο σημερινός Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης κι αυτό έχει πολύ καλά αποτελέσματα για τον ίδιο, όπως φάνηκε απ’ όσα είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Πρόεδρος του Αμυγδαλεώνα.

Για παράδειγμα, πέρυσι ο ίδιος είχε ξεσηκώσει τον κόσμο, με παρεμβάσεις του στα μέσα ενημέρωσης της Καβάλας, επειδή ο Δήμος Καβάλας δεν είχε στολίσει με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο το χωριό του και έλεγε πως η Δήμητρα Τσανάκα παραμελεί το χωριό του, όπως και τα άλλα χωριά. Όταν ρωτήθηκε στην συνέντευξη που έδωσε στον Γιάννη Χλώρο για το αν ο Δήμος διακόσμησε το χωριό του, είπε, πως ο Δήμος δεν το διακόσμησε, αλλά αυτό το ανέλαβαν οι τοπικοί Σύλλογοι και το έκαναν πολύ καλά. Κανένα παράπονο για τον Θόδωρο Μουριάδη!!!

Είχε ξεσηκώσει και πάλι θύελλα διαμαρτυριών, πέρυσι την ίδια περίοδο, επειδή συνταξιοδοτήθηκε ο γραμματέας του Τ.Σ., και τι θα έκανε το χωριό χωρίς γραμματέα. Σήμερα γραμματέας δεν υπάρχει και απλώς περιμένει ο Πρόεδρος χωρίς να αδημονεί ότι θα μπορέσει ο Δήμος να στείλει κάποιον τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου. Ίσως να ελπίζει ότι ο υπάλληλος που θα στελεχώσει το ΚΕΠ, που του υποσχέθηκαν, να εκτελεί και χρέη Γραμματέα, πράγμα που βέβαια δεν θα μπορεί να γίνει…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.