Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποστομωτική απάντηση στους ψευδοπροφήτες και τους αυτόκλητους σωτήρες της τουριστικής μας ανάπτυξης, δίνουν τα στοιχεία που συλλέγει από κάθε πηγή η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα από την ανακοίνωση του συνδέσμου ξενοδόχων Καβάλας. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η επισκεψιμότητα παρουσιάζει αύξηση που κυμαίνεται από 8% (πηλοθεραπευτήριο, πάρκινγκ Δημοτικής Αγοράς) έως 13% (διαμονή, φρούριο), ενώ φθάνει στο 60% σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στις επισκέψεις στο Δημοτικό Μουσείο Καπνού.

Όλα αυτά, βέβαια, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αλλά και τα πολιτικοοικονομικά ζητήματα που αφορούν την τουρκική τουριστική αγορά. Αλήθεια, που κρύφτηκαν και γιατί σιώπησαν οι ψευτονονοί που ανερυθρίαστα βάπτιζαν την αύξηση ως μείωση (και μάλιστα 20%), εγκαλώντας με ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου και ζητώντας, μετ’ επιτάσεως, την έκτακτη σύγκληση της τουριστικής επιτροπής, προκειμένου να αποφευχθεί ο όλεθρος;;!! Ας το πάρουν, επιτέλους, απόφαση, ότι η Καβάλα δεν είναι πια η «ψωροκώσταινα», αλλά είναι η Καβάλα των ρεκόρ, η Καβάλα που την επισκέπτονται άνθρωποι ογδόντα δύο διαφορετικών εθνικοτήτων, η Καβάλα που πάντα ήθελαν και επιζητούσαν οι δημότες μας, την οποία καθημερινά με σχέδιο και στρατηγική «κτίζουν» η δημοτική αρχή και η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Ήδη, η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» εργάζεται όχι μόνο για το σχέδιο τουριστικής προβολής του 2019, αλλά και για τη δημιουργία ενός ολιστικού στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως βασικό εργαλείο στην επενδυτική μας πολιτική. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ζήτησα να συγκληθεί η τουριστική επιτροπή στις 5 Σεπτεμβρίου και έτσι αποστέλλεται σήμερα πρόσκληση προς τα μέλη της να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Πρέπει να γίνει κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση, ότι το τουριστικό μας προϊόν, δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων, ενώ η δυναμική που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια απαιτεί απ’ όλους σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ρεαλισμό».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.