• Τον περασμένο Ιούνιο, αν θυμόμαστε σωστά, θα γινόταν η δημοπράτηση του πολύ σημαντικού έργου διαπλάτυνσης του τμήματος της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, προκειμένου να επανέλθει η διπλή κυκλοφορία των οχημάτων. Βρισκόμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου κι όπως φαίνεται, θα περάσει ένα ακόμα καλοκαίρι, χωρίς να αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιούργησε η καθίζηση τμήματος του καταστρώματος της παρακείμενης γέφυρας.
  • Ένα έργο επείγουσας ανάγκης, ευτυχώς δεν συνέβη κάτι ώστε να κλείσει η Εγνατία οδός, δεν προχώρησε ούτε ένα βήμα! Ούτε έγινε η διαπλάτυνση στον παλιό δρόμο, ούτε αποκαταστάθηκε η ζημιά στη γέφυρα. Η πανδημία «βοήθησε» να περιοριστεί ο οδικός τουρισμός και έτσι η κίνηση των οχημάτων στο επίμαχο σημείο γίνεται ομαλά.
  • Η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας πρέπει να βάλει στόχο, ώστε η διαπλάτυνση του παλιού δρόμου, με την κατεδάφιση του τοιχίου του παλιού νοσοκομείου και την επανακατασκευή του δύο μέτρα πιο μέσα, να τελειώσει αυτό το καλοκαίρι. Διότι, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι η γέφυρα θα επαναλειτουργήσει! Κατά την άποψη μας, η γέφυρα πρέπει να κατεδαφιστεί και να απαγορευτεί η διέλευση βαρέων οχημάτων (πλην των λεωφορείων) από τον διαπλατυσμένο δρόμο. Αν χρειαστεί να εισέλθουν βαρέα οχήματα, η είσοδος να γίνεται από την οδό 7ης Μεραρχίας.
  • Εφόσον η μελέτη, την οποία ανέθεσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.», δείξει πως η γέφυρα δεν έχει ικανοποιητική στατική επάρκεια και πρέπει να κατεδαφιστεί, τότε ο περιφερειάρχης δεν πρέπει να δώσει χρήματα για την κατασκευή καινούργιας γέφυρας, αλλά να βοηθήσει οικονομικά τον Δήμο Καβάλας να κάνει το έργο της διαπλάτυνσης και γενικά, να βελτιώσει τον δρόμο από το παλιό υδραγωγείο μέχρι τον κόμβο που βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα των Επαγγελματικών Λυκείων. Το τμήμα αυτό χρειάζεται ασφαλτόστρωση και πεζοδρόμια.
  • Θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι το τελευταίο καλοκαίρι, που η κατάσταση μπροστά στο παλιό νοσοκομείο βρίσκεται σε τέλμα. Αν γίνει η παρέμβαση στον παλιό δρόμο, θα γίνει φανερή και η μη ανάγκη επαναλειτουργίας της γέφυρας. Καλούμε τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, να διαχειριστεί προσωπικά το έργο στο παλιό νοσοκομείο, διότι ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γιάννης Ιακωβίδης, έχει «πνιγεί» στη λίμνη της γραφειοκρατίας. Και λόγω απειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και τη διοίκηση ενός Δήμου κωλυσιεργεί.
  • Αν ο δήμαρχος δεν έδειχνε προσωπικό ενδιαφέρον, πιθανόν η αποκατάσταση του τοιχίου στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, να έκανε περισσότερο καιρό με τον ρυθμό που κινούνταν ο αντιδήμαρχος. Δυστυχώς, υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στη διοίκηση και τους συνεργάτες του δημάρχου. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών, αν όχι όλοι, αποδεικνύονται κατώτεροι των προσδοκιών, που δημιούργησε ο Θ. Μουριάδης και είχαν οι Καβαλιώτες από τη νέα δημοτική Αρχή. Αλλά και οι «εξωτερικοί συνεργάτες», δηλαδή οι μη αιρετοί πρόεδροι στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Καβάλας, έχουν πολύ φτωχή παρουσία έως σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.