-Μετά την ανακοίνωση πως οι ειδικοί επιστήμονες (λοιμωξιολόγοι) επιτρέπουν την ομαδική αθλητική δραστηριότητα και στα σωματεία καλαθοσφαίρισης της Α2 εθνικής κατηγορίας, ορισμένα από αυτά έστειλαν νέα επιστολή προς την διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), με την οποία ζητούν ενημέρωση για τα αιτήματα που κατέθεσαν, προκειμένου να συμφωνήσουν στη συνέχιση της αγωνιστικής περιόδου. Στην επιστολή αυτή τόνιζαν, εμμέσως πλην σαφώς, πως η διακοπή του πρωταθλήματος δημιούργησε αγωνιστικό και οικονομικό πρόβλημα, που καθιστούν σχεδόν ανυπέρβλητη την επιστροφή τους στην κανονική αγωνιστική δράση.

-Το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών άρχισε τον Οκτώβριο του 2020 με συγκεκριμένα δεδομένα, όπως η απουσία θεατών από τα παιχνίδια και η τήρηση του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου, για την αποφυγή της διασποράς του covid-19. Τι άλλαξε στο μεσοδιάστημα και από το τέλος του περασμένου Οκτωβρίου, όταν διεξήχθησαν τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής ημέρας, που ήταν η τελευταία πριν επιβληθεί η νέα καραντίνα. Το μόνο που άλλαξε, είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Τα σωματεία σταμάτησαν να έχουν έξοδα μετακίνησης, πληρωμής των διαιτητών, των καλαθοσφαιριστών, για τη διανομή, τη σίτιση και τα τεστ covid-19 αυτών. Αν το πρωτάθλημα συνεχιζόταν, θα «έτρεχαν» και τα παραπάνω έξοδα. Παράλληλα, ωστόσο, θα εισπράττονταν τα χρήματα από τις χορηγίες και τις διαφημίσεις. Άραγε, οι διοικήσεις των σωματείων, δεν θέλουν να εισπράξουν τα χρήματα αυτά;

-Τι ζητάνε, επομένως, μερικά σωματεία από την Ε.Ο.Κ.; Να τους εξασφαλίσει τις δαπάνες που θα έκαναν, ούτως, ή άλλως, για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα; Δηλαδή, να πληρώσει τους μισθούς των καλαθοσφαιριστών, τα ενοίκια και την σίτισή τους, τους μισθούς των προπονητών και των συνεργατών τους, τις δαπάνες για τα ταξίδια και τις διανυκτερεύσεις και τα χρήματα για τα τεστ ανίχνευσης του covid-19; Είναι λογικό το συγκεκριμένο αίτημα;

-Είναι λογικό να ζητήσουν, βεβαίως, πως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα για να ολοκληρωθεί ομαλά. Το χρονικό περιθώριο είναι πολύ στενό. Όπως προαναφέραμε, διεξήχθησαν πέντε αγωνιστικές ημέρες, ενώ υπολείπονται ακόμα είκοσι πέντε έως τις 8 Μαΐου 2021 που λήγει η κανονική διάρκεια, ενώ πρέπει να ακολουθήσει η φάση των πλέι οφς και των πλέι άουτ.

-Εμείς περιμέναμε, τα σωματεία να καταθέσουν τις προτάσεις τους προς την διοργανώτρια Αρχή, αφού συνεννοηθούν μεταξύ τους, για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Δυστυχώς, άφησαν τις εβδομάδες και τους μήνες της καραντίνας να περάσουν, χωρίς να επεξεργαστούν ένα νέο αγωνιστικό πλάνο. Μερικά από τα σωματεία, δεν έχουν διάθεση να ολοκληρωθεί αγωνιστικά η περίοδος. Και προσπαθούν να υπεκφύγουν με επιστολές και αιτήματα. Αφού, όμως, δεν καταθέτουν πρόταση, η Ε.Ο.Κ. θα «επιβάλλει» τη δική της και ίσως οι «αντάρτες» να βρεθούν προ δυσάρεστης έκπληξης. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), για παράδειγμα, προειδοποίησε τα (ερασιτεχνικά) σωματεία τα οποία δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, πως θα υποβιβαστούν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Στην Α2 εθνική κατηγορία καλαθοσφαίρισης ανδρών, δεν φαίνεται να υπάρχει «κοινό μέτωπο» στα σωματεία.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.