Σχεδόν τρεις μήνες απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι του Νομού Καβάλας και όλης της χώρας. Κι όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, Βασίλης Αλεξανδρής: «Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να υποχωρήσουμε». Ο Β. Αλεξανδρής επισκέφτηκε την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 την πόλη της Καβάλας και το μεσημέρι παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου, στην οποία ενημέρωσε τους συναδέλφους του, για το «καυτό» ζήτημα του προσχεδίου νόμου για την κοινωνική ασφάλιση.

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, είπε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης ότι οι δικηγόροι ήταν ο πρώτος επαγγελματικός κλάδος που αντιλήφθηκε τον «Αρμαγγεδώνα» που θα φέρει η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα. «Το ασφαλιστικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση, είναι ένα σύστημα αμιγώς φοροεισπρακτικό και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Την κυβέρνηση δεν την απασχολεί το ασφαλιστικό, αλλά η αξιολόγηση των μέτρων από τους δανειστές της χώρας. Γι’ αυτό, η αντίδραση των δικηγόρων είναι καθολική και δεν έχει συντεχνιακό χαρακτήρα», πρόσθεσε.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Θανάσης Αθανασίου, ο οποίος σημείωσε ότι στους τελευταίους τρεις μήνες, σύσσωμος ο δικηγορικός κόσμος καταβάλλει μία συγκροτημένη και συντεταγμένη προσπάθεια, με στόχο την ανάκληση των διατάξεων και, τελικά, την απόσυρση του προσχεδίου νόμου. «Οι διατάξεις αυτές, δεν προοιωνίζουν καλό μέλλον για τους δικηγόρους και για τους άλλους κλάδους επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν έχουν βάθος χρόνου στην εφαρμογή τους και θα οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα δημευτικό της εργασίας των δικηγόρων. Είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι θα ωθήσουν μεγάλο αριθμό συναδέλφων στην έξοδο από το επάγγελμα. Γι’ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα, έως ότου η κυβέρνηση αποσύρει το προσχέδιο νόμου», επεσήμανε.

Απαντώντας στην ερώτηση του «Κ.Τ.», γιατί οι τροποποιήσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν έγιναν αποδεκτές από τους δικηγόρους, είπε ότι αυτές οι παρεμβάσεις ήταν, καταρχάς, προφορικές, δεν είχαν δεσμευτικό χαρακτήρα και έγιναν σε συμφωνία με τους θεσμούς.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, απαντώντας σε ερωτήσεις για την κινητοποίηση, ανέφερε ότι είναι «αιματηρή η απώλεια ενός δικαστικού έτους», αλλά εάν δεν συνεχιστεί η αποχή, θα είναι καταστροφική για το μέλλον των δικηγόρων η ψήφιση του νομοσχεδίου. Επίσης, δήλωσε ότι εξετάζονται κι άλλες μορφές αντίδρασης, όμως αυτές θα συζητηθούν στις γενικές συνελεύσεις των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και στην Ολομέλεια των προέδρων, προκειμένου να εγκριθούν. «Υπάρχει σχεδιασμός για την επόμενη μέρα», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.