Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου, στην οποία μετέχουν, ακόμα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου, Χάρης Παπαδόπουλος, ο ειδικός συνεργάτης, Γιάννης Τσουκαλίδης και ο επιστημονικά υπεύθυνος της μελέτης ανάπτυξης του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων (Open Days), που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση, οι αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Παγγαίου και οι δυνατότητες προσέλκυσης επενδύσεων με αειφορική διάσταση. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πλήθος των διαθέσιμων πόρων του Παγγαίου και στα ειδικά χαρακτηριστικά ελκυστικότητας της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου, το οποίο έχει μισθώσει για αξιοποίηση ο Δήμος Παγγαίου, με επίσημη απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και έγινε ειδική παρουσίαση, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται, για ανάπτυξη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της Commission, των DG AGRI, DG REGIO, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι ευρωβουλευτές: Μαρία Σπυράκη, Θοδωρής Ζαγοράκης από τη Νέα Δημοκρατία, Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Γιώργος Καρατσιομπάνης, σύμβουλος της «ευρωομάδας» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ παρουσιάστηκε ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό του Δήμου Παγγαίου αποσπώντας το ενδιαφέρον του κοινού.

Ακολούθησαν ειδικές συναντήσεις εργασίας με θεσμικούς παράγοντες, για τα συγκεκριμένα αναπτυξιακά ζητήματα, τις δυνατότητες και διαδικασίες μόχλευσης κεφαλαίων, για τη βελτιστοποίηση των απαιτούμενων χρηματοδοτικών σχεδίων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.