Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+/Δράση KA229, 2018-2020, που υλοποιεί το Γυμνάσιο Κεραμωτής, με θέμα: CREATING THE BASIS FOR COEXISTENCE, RESPECT AND COOPERATION”, ταξίδεψαν τέσσερις μαθητές και μαθήτριες και τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου, από 27 Ιανουαρίου έως και 3 Φεβρουαρίου 2019, στην πόλη CraiovaGrozesti της Ρουμανίας. Στη συνάντηση, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, συμμετείχαν πέντε σχολεία από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Το πρόγραμμα της συνάντησης περιελάμβανε: workshops με μαθήματα ρουμανικής γλώσσας, workshops για δημιουργία λογότυπου του έργου, δραστηριότητες επίδειξης και κατασκευές με παραδοσιακές τέχνες, εργαστήριο κεραμικής στο Casa Baniei Craiova, επίσκεψη στο μουσείο λαϊκής αρχιτεκτονικής-Curtisoara (Gorj), ζωντανή μουσική Miniconcer στο Γυμνάσιο Τεχνών, επίσκεψη στο εργαστήριο Drobeta Turnu Severin στο μουσείο ιστορίας, επίσκεψη στο κέντρο του Severin και το μεσαιωνικό φρούριο, επίσκεψη στο εργαστήρι ζωγραφικής στο μουσείο τέχνης της Κραϊόβα, επίσκεψη και περιήγηση στο κέντρο και τα αξιοθέατα της Κραϊόβα.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου 2019 στο ιταλικό σχολείο Istituto Comprensivo Lombardo Radice στην Caltanissetta Σικελίας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.