Ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Καβάλας

0

Πριν από μερικές ημέρες, η διοίκηση του Γ.Α.Σ.Κ. «Ηρακλής» Καβάλας εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο διαμαρτυρόταν για την απόρριψη της αίτησης χορήγησης ωρών εκγύμνασης των παιδιών της Ακαδημίας που θέλει να δημιουργήσει, στο κλειστό γυμναστήριο του δημοτικού σχολείου του Αγίου Ιωάννη.

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από ερώτηση δύο δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης και απάντησε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου, Κυριάκος Σταυρίδης.

Η απάντηση που έδωσε δεν ικανοποίησε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, το οποίο εξέδωσε νέα ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γοργίας.

Η ανακοίνωση αυτή αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αγαπητέ κ. δήμαρχε,

με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιογράφους και δημοσιεύματα του τοπικού ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, τις απαντήσεις που έδωσε ο δημοτικός σας σύμβουλος, υπεύθυνος των γυμναστηρίων και προϊστάμενος της σχολικής επιτροπής, κ. Κυριάκος Σταυρίδης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 27/3/2014, σε ερώτηση που του έγινε εκτός ημερησίας διάταξης από δύο δημοτικούς συμβούλους, την κ. Ιωσηφίδου και τον κ. Βαγγέλη Παππά, όσον αφορά στη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του συλλόγου μας, για τη μη παραχώρηση δύο προπονητικών ωρών (μία κάθε Σάββατο και μία κάθε Κυριακή), στο γυμναστήριο του 12ου Δημοτικού Σχολείου του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ στην ομάδα μας, για τη λειτουργία της Ακαδημίας μας για αθλητές και αθλήτριες μικρών ηλικιών δωρεάν.

Με την επιστολή μας αυτή, κ. δήμαρχε, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Σταυρίδης στους δημοτικούς συμβούλους βρίθουν από ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ, ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

Επίσης, απορούμε γιατί τις απαντήσεις αυτές δεν τις έδωσε στο σύλλογό μας, ούτε προφορικά, αλλά ούτε και γραπτά, όπως του το ζητήσαμε! Τώρα, όμως, καταλαβαίνουμε το γιατί!

Για του λόγου το αληθές και για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα αναφέρουμε:

1ο ψέμα

Ισχυρίζεται ότι ο σύλλογός μας ζήτησε να πάρει τις ώρες προπόνησης εις βάρος άλλου συλλόγου!

Ποτέ ο σύλλογός μας δεν ζήτησε να πάρει ώρες προπόνησης που ήδη κατέχει άλλος σύλλογος (υπάρχει και η σχετική αίτησή μας), όπως ψευδώς ανέφερε ο κ. δημοτικός σύμβουλος.

Κύριε δημοτικέ σύμβουλε, σας πληροφορούμε ότι εγώ προσωπικά, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Γ.Α.Σ.Κ. ΗΡΑΚΛΗΣ, εδώ και πολλά χρόνια (και αυτό είναι γνωστό σε όλους), όπου υπάρχει αθλητισμός ΧΤΙΖΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ!

Εμείς ζητήσαμε ώρες προπόνησης αμέσως μετά τον άλλο σύλλογο (και συγκεκριμένα το Σάββατο 11.30 με 13.00 και την Κυριακή 12.30 έως 14.00, κατά τις οποίες δεν προπονούνται άλλες ομάδες) και δεν ζητήσαμε να τον εκδιώξουμε όπως ισχυρίζεστε!

Αίτημα που το αναπτύξαμε μετά την απορριπτική σας απόφαση και στον επί 8ετία, περίπου, πρόεδρο και μέχρι πρότινος ταμία του συλλόγου μας, ο οποίος τυγχάνει να κατέχει υψηλότατη θέση στο ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Όμως, ούτε και σ’ αυτόν δώσατε κάποια πειστική απάντηση όπως μας ενημέρωσε! Μετά, λοιπόν, από αυτή σας την απόφασή, να μη μας δώσετε ώρες προπόνησης, αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στο επίμαχο δελτίο Τύπου, να δημοσιεύσουμε τους λόγους και να ενημερώσουμε τους γονείς των παιδιών σχετικά με την απόφασή σας!

2ο ψέμα

Ισχυρίστηκε ότι ο σύλλογός μας χρωστάει χρήματα για τις ώρες προπόνησης που είχε στο Πολυκλαδικό!

Ασφαλώς και δεν θυμάται, ή κάνει πως δεν θυμάται, την ενημέρωση που του έκανε ο τέως πρόεδρος του Ηρακλή, για το ποιος Καβαλιώτικος σύλλογος καλαθοσφαίρισης χρωστάει αυτά τα χρήματα!

Είναι μεγάλη σας παράληψη αν δεν κάνατε τη ρύθμιση με τον συγκεκριμένο σύλλογο (υπάρχει το σχετικό έγγραφο συμφωνητικό).

3ο ψέμα

Γιατί κ. δημοτικέ σύμβουλε, χωρίς να ρωτήσετε πρώτα εμάς τι εννοούμε με τη λέξη «ΠΑΡΕΕΣ», δίνετε δική σας ψεύτικη ερμηνεία προς δημιουργία εντυπώσεων;

Σας πληροφορούμε, λοιπόν, αν και είμαστε σίγουροι ότι το ξέρετε, ότι στα γυμναστήρια προτεραιότητα να γυμνασθούν έχουν οι ομάδες των σχολείων, οι αναγνωρισμένοι αθλητικοί σύλλογοι, που μετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα, οι πολίτες συγκεκριμένες ώρες και τέλος, εφ’ όσον υπάρχουν ώρες, οι ιδιωτικές Ακαδημίες που δεν μετέχουν σε κανένα πρωτάθλημα!

4ο ψέμα και χειρότερο όλων

Αναφέρατε ότι μέλη του συλλόγου μας διαδίδουν ότι όταν αλλάξει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και όταν έρθει άλλη δημοτική παράταξη, ο Γ.Α.Σ.Κ. ΗΡΑΚΛΗΣ θα είναι υπεράνω όλων των συλλόγων!

Με αυτή την παραπληροφόρηση, κύριε δημοτικέ σύμβουλε, προσβάλετε τη νοημοσύνη όλων των ανθρώπων που προσφέρουν στον αθλητισμό από το περίσσευμα της ψυχής τους και από το υστέρημά τους.

Γιατί όλοι εμείς ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, κ. Σταυρίδη, αυτούς που ΧΤΙΖΟΥΝΕ και όχι αυτούς που ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝΕ!

Αυτά όλα, βέβαια, θα τα κατανοήσετε καλύτερα, όταν αφήσετε τη δεύτερη επαγγελματική σας ιδιότητα ως προπονητής ποδοσφαίρου και γίνετε παράγοντας.

Κύριε δήμαρχε, μετά από όλες αυτές τις «προφάσεις εν αμαρτίαις» του δημοτικού συμβούλου και προϊσταμένου της σχολικής επιτροπής, πιστεύουμε ότι θα εφαρμόσετε την ισονομία ως προς τους χώρους άθλησης και για τον σύλλογό μας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.