Ανοίγει, πάλι, η βαλίτσα των συναισθημάτων στην παλιά πόλη της Καβάλας

0

Στο πλαίσιο της ενότητας CosmoHome, του φεστιβάλ Cosmopolis, συνεχίζονται την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 οι δράσεις με την ονομασία «Γεωγραφία των συναισθημάτων» στην παλιά πόλη της Καβάλας. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου: «Η «Γεωγραφία των συναισθημάτων», μέσα από μία διατομεακή και διακαλλιτεχνική προσέγγιση, επιχειρεί να διερευνήσει τα συναισθήματα που προκαλεί η επίσκεψη σε ιστορικούς τόπους, τόπους προσφυγικούς. Κάθε Πέμπτη στην χερσόνησο της Παναγίας, μία φωτογραφία γεννά μία αφήγηση και μάς συνδέει με την τοπική κοινωνία, με την ιστορία του τόπου μας. Η βαλίτσα των συναισθημάτων, γεμάτη αντικείμενα και φωτογραφίες από το παρελθόν, θα ανοίξει και αυτή την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, στις 9 το βράδυ, σε δύο σημεία της παλιάς πόλης:

-στην αυλή της Χριστίνας, η Θεοδώρα Γεωργακούδη, από τον σύλλογο «Το Κάστρο», ξεκλειδώνει την μνήμη με την αφήγησή της «Το κλειδί»

-στην θέση τέρμα Ιερολοχιτών, ο Τηλέμαχος και η Σοφία Απλάκη, από τον σύλλογο «Το Κάστρο», με την αφήγηση «Η δύναμη της πίστης μας», χαρτογραφούν την οικογενειακή τους ιστορία.

Μία συνεργασία του Postardsfromhome με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας, τον σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας, το μουσείο προσφυγικού ελληνισμού, τον πολιτιστικό σύλλογο Παναγίας «το Κάστρο». Οι επόμενες αφηγήσεις είναι οι ακόλουθες:

29/07/2021

ΚΑΡΥΔΙΑ «Τα σκουλαρίκια της μαμάς μου», Έλενα Ζαχαροπούλου, σύλλογος Μικρασιατών

ΚΗΠΟΙ ΟΙΚΙΑΣ ΜΟΧΑΜΕΤ ΑΛΙ «Η επανασύνδεση», Απόστολος Μουμτσάκης, σύλλογος «Το Κάστρο»

05/08/2021

ΑΥΛΗ ΑΝΝΑΣ «Το μυστικό του μπαούλου», Άννα Κιουρτσόγλου, σύλλογος «Το Κάστρο»

ΤΕΡΜΑ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ «10 χρόνια διαφορά», Σοφία Κάπαρη, σύλλογος Μικρασιατων

12/08/2021

ΠΙΠΙΝΟΥ-ΚΑΜΑΡΕΣ «Περάσαμε κάβους πολλούς», Ιωάννης Κιουρτσόγλου, σύλλογος «Το Κάστρο»

ΜΠΑΚΑΛΑΚΙΑ «Η φωτογραφία», Λίλα Μπρουκάκη, σύλλογος «Το Κάστρο»


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.