Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, αναφέρει δελτίο Τύπου, το 5ο Γυμνάσιο Καβάλας επισκέφτηκε το αεροδρόμιο Χρυσούπολης, ενόψει της εορτής της Πολεμικής Αεροπορίας. «Το πολύ ευγενικό προσωπικό της Fraport Greece, ξενάγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β και Γ τάξης στους χώρους του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» και παρουσίασε, με βιωματικό τρόπο, όλες τις υπηρεσίες του αεροδρομίου (έλεγχος επιβίβασης και χειραποσκευών, τελωνειακές ρυθμίσεις, υπηρεσίες υποστήριξης επιβατών, αναχώρηση από και άφιξη στο αεροδρόμιο). Το πυροσβεστικό κλιμάκιο του αεροδρομίου, επίσης, δέχτηκε τα παιδιά και πραγματοποίησε επίδειξη του πυροσβεστικού εξοπλισμού. Στο τέλος αυτής της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας ξενάγησης, από τη Fraport Greece προσφέρθηκαν κεράσματα στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη συνεχίστηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Εκπαίδευσης Πιλότων, Egnatia Aviation, που κατατάσσεται μεταξύ των πέντε καλύτερων σχολών εκπαίδευσης πιλότων στην Ευρώπη. Εκπαιδευτές της σχολής, μίλησαν αναλυτικά στα παιδιά για το επάγγελμα του πιλότου, τα ξενάγησαν σε όλους τους κτιριακούς χώρους και τους έδωσαν την ευκαιρία να νιώσουν, για λίγο, πιλότοι μπαίνοντας στο πιλοτήριο εκπαιδευτικών αεροσκαφών. Η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη!! Το ευγενικό και πρόθυμο προσωπικό της Egnatia Aviation, μάς άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τέλος, όλες οι τάξεις του σχολείου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης, που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν από κοντά το αντιαεροπορικό σύστημα PATRIOT και μαχητικό αεροσκάφος F5, ξεναγήθηκαν στη στατική έκθεση, που αρμόδιοι αξιωματικοί παρουσίασαν διεξοδικά και παρακολούθησαν βίντεο για την αποστολή της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.