Με αφορμή την ανεπίσημη πληροφόρηση, για την ακύρωση της υποψηφιότητας του Κίμωνα Παπαδόπουλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Για Εσένα», στις επικείμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας, απεστάλη το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Σήμερα γίναμε δέκτες της ανεπίσημης πληροφόρησης του προέδρου της εκλογικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Ιορδανίδη, προς τον επικεφαλής του συνδυασμού «Για Εσένα», Κίμωνα Παπαδόπουλο, πως υπάρχει κώλυμα στις υποψηφιότητες τόσο του ιδίου, όσο και έξι ακόμα υποψηφίων του συνδυασμού μας. Θέλουμε να δηλώσουμε ευθαρσώς, πως όλη η εκλογική διαδικασία διέπεται από πολύ συγκεκριμένες διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας, τις οποίες σεβόμαστε απολύτως. Θα αναμένουμε, λοιπόν, την επίσημη απόφαση της επιτροπής και εφόσον επιβεβαιωθούν οι σημερινές πληροφορίες, θα ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας δίνεται από το νόμο. Άλλωστε, η υποβολή της υποψηφιότητάς μας ελέγχθηκε από τη νομική μας ομάδας και έχουμε τη βεβαιότητα πως κάθε κώλυμα θα ξεπεραστεί. Και με δεδομένη την παραπάνω βεβαιότητα, θεωρούμε πως όλη αυτή η διαδικασία εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό. Τον αποπροσανατολισμό των μελών του Επιμελητηρίου από την ουσία των συγκεκριμένων εκλογών. Σε δεύτερο χρόνο, δεν θα ήταν δυνατό να μη μας γεννηθούν οι παρακάτω απορίες:

  1. Η παραφιλολογία για τη δυνατότητα της υποβολής υποψηφιότητας ως επικεφαλής συνδυασμού του Κίμωνα Παπαδόπουλου, δεν είναι θέμα που ανέκυψε με «παρθενογένεση» από τον έλεγχο που πραγματοποιεί η εκλογική επιτροπή του Επιμελητηρίου. Προϋπήρχε μήνες πριν, από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία και όταν ακόμα δεν υφίστατο εκλογική επιτροπή. Από πού άρχισε η συγκεκριμένη φημολογία και πόσο τυχαία είναι η επιβεβαίωση αυτής μέσα από τη φημολογούμενη ακύρωση της υποψηφιότητάς μας;
  2. Ο συνδυασμός μας «γεννήθηκε» μέσα από την ανάγκη των υποψηφίων και του επικεφαλής μας, να συμμετέχουμε ενεργά στην αναγέννηση του φορέα που αποτελεί το σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας. Γι’ αυτό και εξαρχής, μέλημα μας ήταν η επικοινωνία του προγράμματος και των θέσεων μας, απέχοντας από κάθε συζήτηση που αφορούσε δαχτυλίδια, χρίσματα και επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς. Και το κακό, δυστυχώς, συνεχίζεται… Τώρα, σειρά έχει τα μέλη του Επιμελητηρίου να αναλώσουν τον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, συζητώντας για το αν θα είμαστε υποψήφιοι, ή όχι. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι;

Τέλος, αφού ευχαριστήσουμε τον κ. Δέμπα για τα καλά του λόγια και τη στήριξη που εξέφρασε προς τον συνδυασμό μας σε σημερινή του συνέντευξη, θα θέλαμε να σεβαστεί όπως κι εμείς, το έργο της εκλογικής επιτροπής και να μην αποστείλει καμία επιστολή που ίσως θεωρηθεί ως «παρέμβαση» στο ανεξάρτητο έργο της. Αντίθετα, θα τον προτρέπαμε, εφόσον επιβεβαιωθεί η ανεπίσημη πληροφόρηση, να μας υποστηρίξει το ίδιο σθεναρά καταθέτοντας κι αυτός νομότυπα, μαζί μ’ εμάς, την ένσταση που προβλέπεται από τη διαδικασία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.