Τα τελευταία πέντε έτη, η «Λευκή Νύχτα» αποτελεί τον «προπομπό» των θερινών πολιτιστικών διοργανώσεων στον Δήμο Καβάλας. Ίσως να είναι σύμπτωση, ότι η επιτυχία της συνδέεται με την επιτυχία των διοργανώσεων αυτών. Το σίγουρο είναι, ότι έχει συμβάλλει στην τόνωση του τουρισμού στην πόλη. Το μεγάλο ζητούμενο για τον Εμπορικό Σύλλογος Καβάλας, που έχει την «εποπτεία», είναι η τόνωση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων. Αυτό ευχήθηκε η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018.

Η Δ. Τσανάκα δήλωσε ότι η «Λευκή Νύχτα» προσφέρει μία ζωντάνια, η οποία κάνει πιο ελκυστική την πόλη. Συγχρόνως, ανεβάζει την ψυχολογία των καταναλωτών και ενισχύει οικονομικά την τοπική αγορά. Η επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων, πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, δημιουργεί «προστιθέμενη αξία» στις επόμενες και αναπαράγει την αισιοδοξία. Φαίνεται, σημείωσε, ότι η διοργάνωση ακτινοβολεί και εκτός των ορίων της Καβάλας, κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι διοργανωτές, ώστε να προσελκύσουν κόσμο από άλλες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της Ελλάδας και το εξωτερικό.

Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, επεσήμανε την τουριστική προβολή που προσφέρει η «Λευκή Νύχτα», ενώ ο Μάρκος Δέμπας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κάλεσε τη δημοτική αρχή να αυξήσει τον αριθμό των πολιτιστικών δρώμενων, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τους χειμερινούς μήνες.

Για τη διοργάνωση του 2018 μίλησαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας συμβούλων που ασχολείται με το οργανωτικό κομμάτι, Χαράλαμπος Ηλιάδης. Ο Β. Λεμονίδης δήλωσε ότι οι έμποροι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε οι τιμές των προϊόντων να είναι προσιτές και οι καταναλωτές να εξυπηρετηθούν. Οι δράσεις, σημείωσε, είναι περισσότερες από τα προηγούμενα έτη και «απλωμένες» στην αγορά, ενώ φέτος δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στο επικοινωνιακό σκέλος, προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Energean Oil and Gas, Σωτήρης Χιωτάκης, που όπως και η ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων) ενισχύουν τη φετινή διοργάνωση. Η «Λευκή Νύχτα», είπε μεταξύ άλλων, αποτελεί «πόλο έλξης» για την πόλη της Καβάλας και αναδεικνύει το τουριστικό προφίλ της. Η Energean Oil and Gas, συμπλήρωσε, στηρίζει τις δράσεις, που έχουν στόχο να τονώσουν την τοπική οικονομία και αναδεικνύουν το «ζωντανό» πρόσωπο της πόλης. Η βασική εκδήλωση της διοργάνωσης του 2018, είναι η συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στην πλατεία Ελευθερίας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.