Σε μία περίοδο που η πολιτική (και όχι μόνο) συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δοκιμάζεται σκληρά και αυξάνεται ο ευρωσκεπτικισμός μεταξύ των λαών της ενωμένης Ευρώπης, το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας διοργάνωσε εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης», στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, τελευταία, η εφαρμογή αδυσώπητων πολιτικών λιτότητας και, κυρίως, ο ηγεμονικός ρόλος που θέλουν να παίξουν ορισμένα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν κάνει μεγάλη μερίδα των ευρωπαίων πολιτών να αποστασιοποιηθεί από τα ευρωπαϊκά πράγματα. Η μεγάλη ευρωπαϊκή «οικογένεια» βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή και την κύρια ευθύνη της κρίσης έχουν οι ακραίες φωνές.

Στο α΄ μέρος της εκδήλωσης έγιναν ομιλίες στο χώρο του σχολείου, ενώ στο β΄ μέρος αναρτήθηκε στην πρόσοψη του Δημαρχείου Καβάλας ένα μεγάλο χειροποίητο κασκόλ με τις σημαίες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τους ήχους γνωστών μελωδιών για την Ευρώπη που έπαιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας. Τόσο η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, όσο και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς, ευχήθηκαν, στους χαιρετισμούς που απηύθυναν, η κρίση να σφυρηλατήσει μια πιο δυνατή σχέση των λαών και η Ευρώπη να γίνει μία «γροθιά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.