Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) www.oaed.gr, οι οριστικοί πίνακες κατάταξης ανέργων και αποκλειομένων, για την δράση: «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (Κ.Κ.Π.Π.)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων», με 25.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης. Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της -εγκεκριμένης από το Α.Σ.Ε.Π.- δημόσιας Πρόσκλησης. Ο οριστικός πίνακας κατάταξης σνέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους επιβλέποντες φορείς και Υπηρεσίες τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της δημόσιας Πρόσκλησης Νο 2/2022. Οι πίνακες αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος: https://www.oaed.gr/proghramma-koinofelous-xaraktira-ghia-25000-atoma-se-dimoys-perifereies-kentra-koinonikis-pronoias-perifereiwn-kkppsinafis-foris-ypiresies-ypoyrghion-kai-allon-foreon. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και την μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

-Από τον οριστικό πίνακα κατάταξης ανέργων με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για τον λόγο που αποκλείστηκαν, από τον οριστικό πίνακα αποκλειόμενων, ή από το μητρώο τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (eServices IIS) της Δ.ΥΠ.Α. στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους. Οι επιτυχόντες δεν θα προσέρχονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της Δ.ΥΠ.Α., καθώς η διαδικασία ενημέρωσης και υπόδειξής τους στους επιβλέποντες φορείς και Υπηρεσίες τοποθέτησης, θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεφωνικής, ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Για την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς και Υπηρεσίες τοποθέτησης και για κάθε άλλη πληροφορία, οι ωφελούμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τον ιστότοπο της Δ.ΥΠ.Α. στην παραπάνω διεύθυνση.

Στόχος της δράσης, είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε «προστατευμένο περιβάλλον», προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους. Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων μέσω κατάρτισης. Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 188,6 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Ε.Σ.Π.Α. με 132 εκατομμύρια ευρώ και από πόρους της Δ.ΥΠ.Α. με 56,6 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.