Η σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το 2016, είναι ένα μήνυμα της δυναμικής που έχουν το νησί της Θάσου, η πόλη της Καβάλας, οι υπόλοιπες περιοχές του χερσαίου τμήματος του Νομού και γενικότερα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όσον αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού. «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι ένας αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός και η συλλογική προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία δύο έτη, από τη διοίκηση, τους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς, για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος, αποδίδει καρπό», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος συντόνισε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στο γραφείο του, με θέμα την προετοιμασία όλων όσων έχουν σχέση με το αντικείμενο, ενόψει της ανακήρυξης του 2017 ως έτους τουρισμού για την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.
«Η ανακήρυξη του 2017 ως έτους τουρισμού, δεν είναι μία συμβολική απόφαση του περιφερειάρχη. Έχει στόχο, να αναδείξει το ζήτημα της συνέχισης της προσπάθειας με καλύτερη οργάνωση και στοχευμένες επιλογές. Γι’ αυτό συγκαλούνται οι συσκέψεις αυτές, ώστε να καταγραφούν οι ιδέες, οι προτάσεις και οι απόψεις, για τον καταρτισμό ενός προγράμματος δράσεων που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2017», πρόσθεσε.
Στη συνάντηση προσκλήθηκαν οι δήμαρχοι των Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, εκπρόσωποι των ξενοδόχων και των επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού, καθώς και φορέων που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. «Το ζητούμενο αυτής της προσπάθειας, είναι να αναδείξουμε περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας μας. Για να επιτευχθεί ο στόχος, χρειάζεται συνεργασία και χάραξη μιας συγκεκριμένης κατεύθυνσης. Το κυρίαρχο είναι η συνεργασία των τοπικών κοινωνιών. Μπορούμε να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε το κλασικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», αλλά πρέπει να αναπτύξουμε και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ώστε να πετύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ο σκοπός των συναντήσεων αυτών, είναι να βρούμε νέες «εμβληματικές» δράσεις σε κάθε τόπο, οι οποίες θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες», σημείωσε ο Μιχάλης Αμοιρίδης, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού του περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ.
Ο λόγος, στη συνέχεια, δόθηκε στους προσκεκλημένους. Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, χαρακτήρισε σωστή την πρωτοβουλία της διοίκησης της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και τόνισε ότι, πρέπει να αναπτυχθούν συνέργειες μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, να γίνουν συντονισμένες ενέργειες προβολής, να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τη βελτίωση των υποδομών και να υπάρξει αναλογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων, από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. προς τους Δήμους. Επίσης, κάλεσε όλους και όλες, να σταθούν δίπλα στη δοκιμαζόμενη Θάσο, που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην περιοχή, για να ξεπεράσει τις συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.
Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, επεσήμανε ότι η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, θα συμβάλλει στην άφιξη ενός μεγάλου κύματος επισκεπτών στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., από τις βαλκανικές χώρες, τα επόμενα χρόνια. Κι αυτό φάνηκε, ιδιαίτερα, το φετινό καλοκαίρι στην πόλη της Καβάλας, τη Θάσο και τις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Υπάρχει ανάγκη για περισσότερες κλίνες και θα βρούμε τους τρόπους για να τις γεμίσουμε όλες», είπε και σημείωσε ότι, η περιοχή θα επιβιώσει χάρη στον τουρισμό. Επίσης, ανέφερε ότι η ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι μία μεγάλη ευκαιρία, η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Νέστου, Γιάννης Χατζηγερακούδης, ζήτησε τη συνδρομή της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κεραμωτή και συγκεκριμένα, για τη ρύθμιση της μετακίνησης των βαρέων οχημάτων προς και από τη Θάσο και για τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου που αφορά στη χρήση του αιγιαλού.
Από πλευράς Θάσου μίλησε ο Σταύρος Τσολάκης, περιφερειακός σύμβουλος, ο οποίος δήλωσε πως, το νησί θα καταφέρει να ξεπεράσει την καταστροφή από τις πυρκαγιές και να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Ακόμα, ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια για την αποκατάσταση της ομαλότητας στη ζωή του νησιού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.