Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2019, για τις γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική, για τα επίπεδα: α) Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test), στις γλώσσες αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική, β) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική, γ) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική, που πραγματοποιήθηκαν στις 18 και 19 Μαΐου 2019. Στις εξετάσεις υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής 8.555 υποψήφιοι. Οι επιτυχόντες είναι 7.992.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα:  https://kpgresults.it.minedu.gov.gr, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση με τη χρήση του κωδικού τους, που αναγράφεται στη καρτέλα υποψηφίου, καθώς και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες των ονομαστικών τους στοιχείων (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός, όνομα μητρός). Οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν για την έκδοση και τη χορήγηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας με νέο δελτίο Τύπου. Θα μπορούν να παραλαμβάνουν το πιστοποιητικό τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν υποβάλει την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, έχοντας μαζί το δελτίο εξεταζομένου, ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Σε περίπτωση παραλαβής πιστοποιητικού από τρίτο πρόσωπο, απαιτείται εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής και η ταυτότητα του. Έως την έκδοση και τη χορήγηση του πιστοποιητικού, είναι δυνατό να χορηγούνται στους επιτυχόντες, κατόπιν σχετικής αίτησης, από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής  στις εξετάσεις, σχετικές βεβαιώσεις επιτυχίας που θα ισχύουν έως την έκδοση των πιστοποιητικών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.