Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 τους υποψήφιους βουλευτές για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από τους: Νίκο Παναγιωτόπουλο, Μακάριο Λαζαρίδη, Γιώργο Καλαντζή, Γιάννη Πασχαλίδη και τις: Μαίρη Χατζηκωνταντίνου, Βάσω Παπουτσή-Μήττα.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας, που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γίνεται πράξη με την ανακοίνωση των 419 υποψηφίων βουλευτών, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μία θέση στη νέα Βουλή, που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα, που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν τη ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Και αυτό, γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της Ν.Δ., που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243, δηλαδή το 72%, δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει τη ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Έχει δε ιδιαίτερη σημασία, ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το μητρώο στελεχών. Δηλαδή, την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της Ν.Δ., απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα, 67 εξ’ αυτών ανήκουν στη γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στη δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η Ν.Δ. είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμα και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιφέρειες, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε τη δυτική Αθήνα, τη Β΄ Πειραιά και την Αχαΐα, οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η Ν.Δ. δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες ευρωεκλογές».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.