Ανακοίνωση Κ.Κ.Ε. για τα Πετρέλαια Καβάλας: Η τρομοκρατία, οι απειλές, οι εκβιασμοί και η κρατική καταστολή δε θα περάσουν

0

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.), σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα Πετρέλαια Καβάλας, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Η Energean, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του «Πρίνου», με πρόσχημα τις «δυσμενείς οικονομικές συνθήκες», προχωρά στην υλοποίηση «προγράμματος αναδιάρθρωσης», με στόχο την μείωση του «εργασιακού κόστους» επιδιώκοντας να συμπιέσει ακόμα περισσότερο τα όποια εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων.

Παίρνοντας το σινιάλο από τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζουν στην σειρά όλες οι κυβερνήσεις, προχώρησε σε απολύσεις που τις βάφτισε «εθελούσιες παραιτήσεις» με διακηρυγμένο στόχο την αντικατάσταση των παλιότερων και έμπειρων εξειδικευμένων εργατών με νέους και φτηνούς, ενώ παράλληλα έχει ανακοινώσει στους εργαζόμενους 70-75 διαθεσιμότητες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, θα εργάζονται ανάλογα με την βάρδια και την ειδικότητά τους, άλλοι 10 μέρες και άλλοι 15, ή 20 και μόνο ένα μικρό ποσοστό εργαζομένων που θα είναι προσωπικό ασφαλείας θα δουλεύει κανονικά.

Στον αγώνα των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους, για την δουλειά τους, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλεια του εργοστασίου, απάντησε με μηνύσεις, απολύσεις, πειθαρχικές διώξεις σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου. Πρόσφατα, η κυβέρνηση σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε για την Energean δάνειο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ με εγγύηση του δημοσίου. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη», η «ανάπτυξη για όλους», που ευαγγελίζονται τόσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όσο και οι ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΚΙΝ.ΑΛ. Για τους εργαζόμενους απολύσεις, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, μείωση μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων και για τους επιχειρηματικούς ομίλους πακτωλός χρημάτων και άλλων προνομίων. Τα σχέδια εργολαβοποίησης του «Πρίνου» μπορούν να ανατραπούν!

Η συνδρομή των ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης, σε ρόλο μπράβου των αφεντικών, δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων στα Πετρέλαια. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσει! Η αποφασιστική στάση τους και η έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, του λαού της Καβάλας, είναι σε θέση να ανατρέψει τα σχέδιά τους. Το Κ.Κ.Ε. θα συνεχίσει αποφασιστικά, μέσα κι έξω από την Βουλή, την στήριξη αυτού του δίκαιου αγώνα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.