Τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό Covid-19, είναι μία ευκαιρία για να επανεξεταστεί η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Καβάλα, όσον αφορά την απόσταση μεταξύ των πάγκων, τον αριθμό των παραγωγών και των μικροπωλητών και τον χώρο όπου διεξάγεται. Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας δεν έδωσε άδεια για την «επέκταση» στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης και το Υπουργείο Εμπορίου, για τη λειτουργία και την Κυριακή.

Έτσι, η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας χώρισε τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές σε δύο χώρους. Στον γνωστό χώρο στάθμευσης δίπλα στο Διοικητήριο Π.Ε. Καβάλας και στον χώρο στάθμευσης του δημοτικού αθλητικού κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα. Οι οργανωμένοι χώροι στάθμευσης στην Καβάλα είναι περιορισμένοι και κάθε Σάββατο, που η κίνηση των οχημάτων αυξάνεται, δύο από αυτούς, θα καταλαμβάνονται από πάγκους παραγωγών και μικροπωλητών. Αναζητείται, ακόμα, η καλύτερη χωροταξική λύση για την λαϊκή αγορά.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.