Στις 15 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου πολιτισμού, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο εργασιών σε δύο σημαντικά έργα που εκτελούνται. Το πρώτο έργο, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, αφορά στην αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου, με προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ. Το δεύτερο έργο αφορά στην αποκατάσταση του ναού της Βασιλικής Β΄, με προϋπολογισμό 1.400.000 ευρώ, τα οποία χρηματοδοτεί, μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.), η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, είναι ένας από τους μεγαλύτερους και τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος και δη ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πολιτιστική διαδρομή Αμφίπολη, Καβάλα, Φίλιπποι, Θάσος, με την αξιοποίηση των αρχαίων θεάτρων, αλλά και του φεστιβάλ Φιλίππων, μπορεί να δημιουργήσει εξωτερικές οικονομίες ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Είναι απόλυτη ανάγκη, οι χώροι αυτοί να αποτελέσουν προορισμούς για τους επιχειρηματίες του τουρισμού, ώστε η τουριστική περίοδος να επεκταθεί πέρα των θερινών μηνών. Η Καβάλα έχει όλα τα στοιχεία εκείνα, τα οποία συνηγορούν σε κάτι τέτοιο».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.