• «Απορίες και αλγεινή εντύπωση προκαλούν στους Καβαλιώτες και τους Δραμινούς, όσοι δηλώνουν αντίθετοι με την ενσωμάτωση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και την ίδρυση ενός μεγάλου φορέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας», δήλωσε ο Λουντοβίκ.
  • Απ’ όσο γνωρίζω, Λουντοβίκ καρντάσι μου, ο νέος μεγάλος φορέας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ονομάζεται Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και «παραρτήματα» σε πέντε, αν δεν κάνω λάθος, ακόμα πόλεις της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας.
  • Η Περιφέρεια στην οποία υπάγονται, διοικητικά, η Καβάλα και η Δράμα, είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην οποία είσαι υποψήφιος περιφερειάρχης.
  • Ακόμα κι αν κάποιος δεν συμφωνεί με την ενσωμάτωση του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, έχει το δικαίωμα να εκφράσει (με επιχειρήματα) την άποψη του.
  • Επειδή εσύ έχεις άλλη άποψη, δεν μπορείς να γράφεις πως προκαλούν αλγεινή εντύπωση και απορίες, όσοι εκφράζουν τη δική τους. Οι Καβαλιώτες και οι Δραμινοί περιμένουν να γίνει αντιπαράθεση επιχειρημάτων και όχι «στείρα άρνηση», ή «θερμή αποδοχή», από τις δύο πλευρές. Για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.
  • Πριν από ένα έτος, περίπου, η Δήμητρα είχε δηλώσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, όταν είχε «ναυαγήσει» η συνεργασία μεταξύ του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και άρχισε η διαβούλευση για την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, ότι δεν θα τους αφήσουμε να μας «αρπάξουν» το Τ.Ε.Ι.
  • Στην τελευταία συνάντηση που έκανε με τον πρύτανη στο γραφείο της, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, δήλωσε ικανοποιημένη για την αναβάθμισή του σε πανεπιστημιακό ίδρυμα.
  • Στην πράξη, όμως, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πάψει να υφίσταται το Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. και η Καβάλα θα αποκτήσει κάποιες Σχολές ενός νέου πανεπιστημιακού φορέα. Πως αναβαθμίζεται ένα ίδρυμα που παύει να υπάρχει;
  • Η Καβάλα, λοιπόν, θα αποκτήσει πανεπιστημιακές Σχολές, αλλά θα χάσει το αυτόνομο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.