Απίστευτο!!! Μέσω ανακοίνωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Χρήστου Ποτόλια, δηλαδή της παράταξης του Δήμου Καβάλας που ταυτίζεται με το ΚΚΕ και ποτέ δεν το έκρυψε, μαθαίνουμε ότι ο Γιάννης Εριφυλλίδης, επικεφαλής του Ομίλου «Μπροστά για την Καβάλα», προτείνει στους καβαλιώτες να ψηφίσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση»!!!

Επειδή διαπίστωσε ότι οι θέσεις της παράταξης ταυτίζονται με τις δικές του, στο ζήτημα που προέκυψε για το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και στο θέμα της πεσμένης γέφυρας, προτρέπει του καβαλιώτες να την ψηφίσουν με την εξής δήλωση:

«Να γιατί είναι «τίμια» και υπεύθυνη η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, να γιατί πρέπει να υπάρχει και να ακούγεται και αυτή η φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας, να γιατί θα είναι ευχής έργο να βγει η Λαϊκή Συσπείρωση ενισχυμένη από την εκλογική διαδικασία τον Μάιο»

Θεωρήσαμε, ότι ο Γιάννης Εριφυλλίδης, θα είχε διδαχθεί πολλά από την μεγάλη αυτοδιοικητική πορεία του πατέρα του, ως Δήμαρχος Καβάλας, από την δική του συμμετοχή εκείνα τα χρόνια ως Πρόεδρος του ΔΩΚ, αλλά και την επαγγελματική εμπειρία του, ως δικηγόρος στο Λονδίνο. Θεωρήσαμε, ότι θα μπορούσε να έχει μια αυτοδιοικητική πορεία στην Καβάλα, στο μέλλον, αλλά φαίνεται πως κάναμε μεγάλο λάθος.

Ας ρωτήσει τον πατέρα του, κατά πόσο πέτυχε το εγχείρημά του, εκείνα τα χρόνια που ήταν Δήμαρχος, και τι κέρδισε όταν επιχείρησε να προσεταιριστεί τους κομμουνιστές, με την προσέγγισή του τότε στον αείμνηστο Γρηγόρη Μπαχάρη, αποδεχόμενος την διαστρέβλωση της τοπικής ιστορίας. Αναφερόμαστε στο ψευδές γεγονός το οποίο υποστήριζαν οι κομμουνιστές, ότι η Καβάλα τάχα απελευθερώθηκε από τους ΕΛΑΣίτες στις 13 Σεπτεμβρίου 1945, όταν σε συνεννόηση με τους κατακτητές, μπήκαν στην πόλη και απευθυνόταν στους καβαλιώτες από το μπαλκόνι, Βούλγαροι και ΕΛΑΣίτες. Και τους επέτρεψε ο τότε Δήμαρχος και συμμετείχε κι ο ίδιος, να διοργανώνουν σχετικές εκδηλώσεις, αλλά το φοβερότερο, αποδέχθηκε να μετονομάσει την οδό Παλιάς Καβάλας, σε 13ης Σεπτεμβρίου, (μη τυχόν και λησμονήσουμε την προδοσία)…

Στα χνάρια, λοιπόν, του πατέρα του βαδίζει και ο Γιάννης Εριφυλλίδης, ακόμη και στην τακτική, να ενεργεί ως ιδιοκτήτης του «Ομίλου Μπροστά για την Καβάλα» και να ενεργεί εν αγνοία των μελών, όπως ακριβώς ενεργούσε και ο Στάθης Εριφυλλίδης με την ΑΚΕΠ…


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.